Zbog udaranja igrača West Hama zvijezda Manchester Uniteda suspendirana je na tri utakmice

Bastian Schweinsteiger je udario protivničkog braniča Winstona Reida

Manchester United's German midfielder Bastian Schweinsteiger addresses a press conference in Wolfsburg, central Germany, on December 7, 2015, one the eve of the UEFA Champions League Group B second-leg football match VfL Wolfsburg vs Manchester United. / AFP / JOHN MACDOUGALL
FOTO: AFP

Engleski savez odlučio je suspendirati veznog igrača Manchester Uniteda Bastiana Schweinsteigera zbog udaranja igrača West Hama Winstona Reida tijekom utakmice tih momčadi 5. prosinca. Podsjetimo, Schweinsteiger je u jednom duelu u prvom poluvremenu brutalno pokosio Reida, ali izvukao se bez crvenog kartona jer sudac Mark Clattenburg nije vidio njegov prljavi potez.

Bilić obranio suca

Poslije utakmice je o incidentu govorio i menadžer West Hama, bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, koji je istaknuo da je Schweinsteiger nedvojbeno zaslužio crveni karton. Dodao je da se i Clattenburg nakon pregleda snimke složio s njim, ali i da sucu ništa ne zamjera jer ne može vidjeti sve što se dogodi u gužvi.

https://www.youtube.com/watch?v=Y48ydQjzH_U

Schweinsteigerova suspenzija možda i nije tako loša vijest za United jer je ta momčad svaki put pobijedila kad on nije bio u početnoj postavi.