Bivši disciplinski sudac HNL-a priznao je da je 2009. posudio novac od Dinama i ne vidi ništa sporno

Iz Hajduka su u više navrata tražili njegovo izuzeće

FOTO: PIXSELL

Donedavni disciplinski sudac HNL-a Krešimir Vlajčević priznao je da je 2009. godine posudio novac od Dinama. To, međutim, ne smatra nimalo spornim iako je godinama donosio presude tom istom Dinamu i njegovim rivalima.

Primio 140.000 kuna?

Iz Hajduka su u više navrata stizale optužbe na Vlajčevićev račun i zahtjevi za njegovim izuzećem. U prosincu prošle godine predsjednik splitskog kluba Marin Brbić je na konferenciji za novinare izjavio:

“Imamo saznanja da je primio pozajmicu od Dinama, to je potvrđeno iz više neovisnih izvora. Ako je uzeo pozajmicu, kako je mogao donijeti pravične odluke? U knjigama je proknjiženo da je primio 140.000 kuna, uz kamatu od četiri posto.”

Danas žali zbog toga

Vlajčević nikada nije demantirao optužbe iz Hajduka, a danas je konačno priznao da su mu Zdravko Mamić i Dinamo posudili novac.

Marin Brbić
Hajdukov predsjednik Marin Brbić Ivo Cagalj/PIXSELL

“Točno je da sam 2009. pozajmio novac od Dinama. Danas žalim zbog toga iako sam novac uredno vratio, s pripadajućom ugovornom kamatom”, prenosi Vlajčevićevu izjavu portal Gol.hr, pozivajući se na tiskano izdanje Slobodne Dalmacije.

“Nažalost, u kontekst toga dovodi se moja funkcija disciplinskog suca. Premda nitko nitko nije utjecao na moj rad, što je i razvidno iz odluka koje sam donosio”, istaknuo je u nastavku Vlajčević koji je napustio dužnost disciplinskog suca tek 25. siječnja.