Bivši igrač Splita Barbarić kaže da ne zna zašto je izbačen (i da se sada nada titulama u Sarajevu)

Hrvatski branič smatra da je problem bio financijske prirode

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Bivši nogometaš Splita Tomislav Barbarić progovorio je o svojem nekadašnjem kluba iz kojega je otišao na kraju ove sezone, pa potpisao za Sarajevo.

“Bio sam prošle polusezone u Splitu, odigrao gotovo sve utakmice tijekom proljeća, a onda sam početkom ljetnih priprema izbačen iz momčadi. Trenirao sam odvojeno s otpisanim igračima, ni danas ne znam što se točno dogodilo. Moje je mišljenje kako su problemi bili financijske prirode, od čelnika kluba nisam dobio nikakve odgovore. Razišli smo se sporazumno, no još imam neka potraživanja prema Splitu. Ne mogu reći da su prema meni na Parku mladeži bili prekorektni, ali to je sada završena priča. To je život nogometnog profesionalca”, rekao je Barbarić za Goal.

Velika očekivanja sa Sarajevom

Barbarić je zatim protumačio zuašto je karijeru odlučio nastaviti u Sarajevu: “Brzo se pročulo da sam otpisan, pa moram priznati kako je bilo dosta upita, kontakta i ponuda. Čak i iz domaćih klubova, no za njih nisam htio ni čuti! Bilo je i nekih inozemnih kombinacija, ali to su uglavnom bile ‘divlje’ lige. Tako je stigla i ponuda Sarajeva. Svi mi pratimo događaje iz regije, svjestan sam kako Sarajevo kao klub iznimno raste. To je postao stabilan klub, prvaci su svoje države, pa smo brzo dogovorili sve uvjete. No, meni je bilo važno i nešto drugo. Sarajevo svaku domaću utakmicu igra pred 10 tisuća navijača, taj klub prati vjerna vojska navijača. Ne mogu vam opisati koliko mi je to bilo bitno, ne želim više igrati u klubovima pred 100-tinjak navijača. Zato je Sarajevo pravi izbor, zato sam htio u Sarajevo. I sada sam baš sretan”, rekao je.

Zatim je rekao što želi ostvariti sa Sarajevom: “Moramo biti prvaci BiH, nadamo se i duploj kruni. Ljudima u klubu, ali i našim navijačima to bi bilo jako bitno. Teško je nešto zbog ovakvog ždrijeba obećavati u Europi, no mi se nećemo predati. Bio bi uspjeh kada bismo prošli taj Lech, pa stigli do playoff faze Europske lige. A plasman u Europsku ligu bi bio spektakl. No, prvo nas čekaju snažni Poljaci. Idemo redom”, poručio je.