Čačić je najavio da na Bugarsku kreće s Pivarićem i Kalinićem u startnoj postavi

'Hrvatsku reprezentaciju zanima samo plasman na EP i moramo učiniti sve za pobjedu'

Ante Čačić
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić obratio se novinarima pred subotnju utakmicu protiv Bugarske koja se igra u sklopu pretposljednjeg, 9. kola u kvalifikacijskoj Skupini H za odlazak na Europsko prvenstvo kojem će domaćin sljedeće godine biti Francuska. Tri dana potom Hrvatska igra na Malti.

Hrvatska ogled protiv Bugarske dočekuje na trećem mjestu ljestvice na kojem je sakupila četrnaest bodova, dva manje od drugoplasirane Norveške i četiri manje u odnosu na vodeću Italiju. Pobjeda je imperativ, a nju će hrvatska reprezentacija na praznom Maksimiru tražiti s Josipom Pivarićem i Nikolom Kalinićem u startnoj momčadi.

Sve za pobjedu

Hrvatska reprezentacije bi, dakle, protiv Bugarske trebala istrčati u sastavu:

Subašić – Srna, Ćorluka, Vida, Pivarić – Kovačić, Modrić – Pjaca, Rakitić, Perišić – Kalinić

“Hrvatsku reprezentaciju zanima samo plasman na EP i moramo učiniti sve za pobjedu, usprkos svim okolnostima iz posljednjeg razdoblja. Gledajući reprezentativce ovaj tjedan, uvjeren sam da su svjesni odgovornosti i puni unutrašnje energije da prebrode te okolnosti. Trebat će nam puni angažman za kontroliranu dominaciju od prve minute, koju bismo trebali okruniti i dobrim rezultatom. Uz puno poštovanje Bugarskoj, držim da je Hrvatska puno kvalitetnija”, najavio je Čačić pred svoju prvu utakmicu u funkciji izbornika nacionalne momčadi i nastavio:

Čačić osjeća ponos

“Oko sastava nemam nikakvih dvojbi, kreću Pivarić na poziciji lijevog beka i Kalinić, budući da je Mario Mandžukić ozlijeđen, u vrhu napada. Bit će potpuno rasterećeni. Bez obzira tko će nastupiti za Bugarsku, svakome je posebna čast igrati za reprezentaciju. Siguran sam da će svaki igrač, makar i zamjena za prvotimce koji ne igraju, dati sve kako bi opravdali ukazano povjerenje te da nas ne čeka lagani posao”

Upitan je i novi izbornik je li pred njim najteža utakmica karijere.

“Osjećam ponos, dio sam obitelji koju pozna cijeli svijet. Sposoban sam i spreman zajedno s igračima odgovoriti na zadatke jer ova generacija ne zaslužuje ništa manje nego i dalje promovirati Hrvatsku na svjetskoj razini”, zaključio je.