Hrvatska-Bugarska 3-0: Sigurna igra Hrvatske donijela uvjerljivu pobjedu

Hrvatska je protiv Bugarske slavila golovima Perišića, Rakitića i Kalinića

10.10.2015., stadion u Maksimiru, Zagreb - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo koje ce se odrzati 2016. godine u Francuskoj. Skupina H, Hrvatska - Bugarska. Ivan Perisic, Georgi Terziev.
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatska – Bugarska 3-0

Hrvatska: Subašić – Srna, Ćorluka, Vida, Pivarić – Modrić, Kovačić – Perišić, Rakitić, Pjaca – Kalinić

Bugarska: Mitrev – Popov, A. Aleksandrov, Terziev, Z. Milanov – Tonev, Slavčev, Nedelev, Zlatinski – Rangelov, Popov

Strijelci: Perišić (2.), Rakitić (42.), Kalinić (81.)


94. minuta: KRAJ UTAKMICE! Hrvatska je svladala Bugarsku 3-0 golovima Perišića, Rakitića i Kalinića

90+3. minuta: Šut je okušao Kramarić. Bit će korner, a iz njega još jedna šansa Kramrića. Ništa od svega, rezultat se ne mijenja.

90. minuta: Igrat će se tri minute sudačke nadoknade utakmice.

89. minuta: Crveni karton za Duju Čopa zbog starta na Popovu. Prekršaj je u svakom slučaju bio, no dojma smo da isključenje hrvatskog napadača nije bilo nužno.

87. minuta: Žuti karton zbog povlačenja suparnika dobio je Ivan Perišić.

86. minuta: Strijelac trećeg gola seli na klupu. Umjesto Kalinića u igri je Andrej Kramarić.

81. minuta: GOOOOL! Napokon Nikola Kalinić! Nakon niza prilika koje je imao šansu realizirati stigla je konačno i ona koju je uspio. S liljeve je strane ubacio Perišić, a Kalinić u skoku udario loptu koja je zajedno s njim i vratarem bugarskog sastava završila iza crte gola. Od ukupno 12 udaraca Hrvatske prema vratima, Kalinić ih je uputio osam. Postignuti gol mu je sedmi za reprezentaciju.

78. minuta: Ponovno se u prilici našao Nikola Kalinić. Lijepo je primirio prsima između dvojice suparnika loptu, namjestio ju na lijevu nogu i snažno puknuo no samo u blok Ivanova.

71. minuta: Treća zamjena za Bugarsku, Popov iz igre, Mihail Aleksandrov u nju.

66. minuta: Utakmica nema više onaj ritam kakvog je imala veći dio dosadašnjeg dijela. Izmjene u momčadima ili zadovoljstvo dosad učinjenim kod reprezentacije koja je diktirala tempo smanjili su broj prilika.

60. minuta: U igru je umjesto Pjace ušao Malagin napadač Duje Čop.

55. minuta: Još jednom Kalinić i još jednom neprecizno. Sjajno ga je uposlio Perišić prizemnom loptom s desne strane, u situaciji u kojoj se mogao odlučiti i na udarac. Napadač Fiorentine gađao je po tlu, no ne i u okvir gola.

53. minuta: Pivarić je uhvatio jednu loptu uz korner-crtu i sjajno ju zavrnuo u srce šesnaesterca gdje Kalinić glavom cilja no samo u vratara Mitreva.

51. minuta: Šansa Bugarske koja je obećavala, no zapucao ju je lošim udarcem s desne strane Popov.

46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme, a hrvatska reprezentacija u njega ulazi s jednom izmjenom. Milan Badelj zamijenio je Luku Modrića. Mijenjaju i gosti, pa će umjesto Terzijeva u igru Ivanov, a umjesto Nedeleva G. Milanov.

Utakmica Hrvatske i Bugarske na Maksimiru

 

45. minuta: Kraj poluvremena! Apsolutno zaslužena prednost Hrvatske pred drugi dio utakmice. Strijelci za miran odlazak na odmor bili su Perišić u drugoj i Rakitić u 42. minuti dvoboja na pustom Maksimiru.

Rezultati ostalih utakmica koje su u tijeku možete vidjeti ovdje:

42. minuta: GOOOOL! U trenucima dok je utakmica ulazila u smireniju fazu, sjevnula je kontra Hrvatske koju je povukao Ivan Rakitić po lijevoj strani. Ušavši u šesnaesterac bugarske reprezentacije uposlio je Kalinića koji mu loptu vraća petom, a Rakitić to koristi za udarac s nekih dvanaest metara i svoj deseti pogodak za reprezentaciju. Jednako toliko za reprezentaciju su zabili i Perišić i Modrić.

33. minuta: Prvih nešto više od pola sata prošlo je u potpunoj dominaciji hrvatske reprezentacije koja je preselila igru na dio terena na kojem se nalazi gol Bugara. Uz posjed lopte od 64 posto za sad, ipak, samo jedan gol, onaj Perišićev iz druge minute.

29. minuta: Atraktivan pokušaj Kalinića petom prolazi uz okvir gola.

25. minuta: Tri šanse za povećanje vodstva upravo je imala Hrvatska. Prvu nakon sjajne akcije Modrića i Pjace u kojoj je ovaj potonji pucao, a Mitrev obranio, a odmah potom u nastavku te akcije lopta je stigla do Terzieva koju u pokušaju čišćenja situacije silovito pogađa okvir vlastitog kola. Lopta je opet stigla do hrvatskih igrača, no nakon udarca prošla je tik uz vratnicu.

17. minuta: Bugarska mreža ponovno se zatresla, no pogodak Vide opravdano je poništen zbog zaleđa. Ubacio je iz slobodnog udarca s lijeve strane Rakitić, Vida bio najviši u skoku, ali i najbrži u istrčavanju.

13. minuta: Hrvatska je odmah uzvratila šansom koju je započeo Modrić, dodao na desnu stranu Srni, a ovaj prizemnom loptom potražio Rakitića utrčalog u šesnaesterac. Udarac Barceloninog veznjaka otišao je iznad grede.

12. minuta: Bilježimo prvi pokušaj bugarske reprezentacije nakon što je Tonev iskušao zasad sigurnog Subašića.

6. minuta: Sjajna prilika za Hrvatsku. Ubacivanje iz kuta Vida je spustio glavom pred gol Mitreva točno pred Kalinića. Napadač Fiorentine iz blizine, neometan prebacuje vrata gostujuće momčadi.

2. minuta: GOOOOOL! Hrvatska vodi, a strijelac je Ivan Perišić na sjajno dodavanje Luke Modrića. Veznjak Real Madrida gotovo s centra je uputio loptu u kazneni prostor bugarske momčad u kojem Perišić izbjegava zaleđe i pogađa za sjajno otvaranje utakmice.

1. minuta: Utakmica na Maksimiru je počela!


 

20:40 Himne su otpjevane i sve je spremno za početak ogleda.

20:30 Petnaest minuta ostalo je do početka utakmice. Momčadi su se zagrijale i spremne su ponovno izaći na travnjak u borbu za bodove. Nadajmo se raspletu kao i u prvoj utakmici istih suparnika u ovim eurokvalifikacijama. Ogled koji je igran prije točno godinu dana u Sofiji završio je pobjedom Hrvatske 1-0.

20:10 Kiša na prohladnom Maksimiru neumorno pada, no neće to biti onaj faktor koji će najviše smetati domaćoj momčadi u nastojanjima da se domognu pobjede. Utakmica pretposljednjeg kola u kvalifikacijskoj skupini iz koje je prolazak dalje već osigurala Italija, večeras mora ponuditi pobjedu domaće momčadi želi li Hrvatska ostati u prilici direktno se plasirati na Europsko prvenstvo. I do nje se mora doći pred praznim tribinama, bez pomoći navijača i uz Bugarsku koja nije odustala od borbe za treću poziciju ljestvice.

Prazne tribine stadiona Maksimir bit će kulisa utakmice u kojoj će hrvatska nogometna reprezentacija danas s početkom u 20.45 sati tražiti tri boda protiv Bugarske. Njima bi ostala u kombinaciji za direktan odlazak na Europsko prvenstvo.

Prva utakmica pod vodstvom novog izbornika Ante Čačića trebala bi biti uspješno odrađena da bi se završnom činu na Malti pristupilo ofenzivno i pobjednički, ali i osluškujući zbivanja na ogledu Italije i Norveške.

“Hrvatsku reprezentaciju zanima samo plasman na EP i moramo učiniti sve za pobjedu, usprkos svim okolnostima iz posljednjeg razdoblja. Trebat će nam puni angažman za kontroliranu dominaciju od prve minute, koju bismo trebali okruniti i dobrim rezultatom”, poručio je Čačić.

Četvrto gostovanje Bugara

U trenucima pred početak utakmice u Zagrebu situacija na ljestvici kvalifikacijske Skupine H je sljedeća – vodeća Italija ima 18, drugoplasirana Norveška 16, a Hrvatska na trećemu mjestu 14 osvojenih bodova. Teoretsku šansu za dodatne kvalifikacije ima i četvrtoplasirana Bugarska sa osam bodova, dok su Azerbajdžan sa šest i Malta sa dva boda već ranije ostale bez šansi za odlazak u Francusku sljedeće godine.

Bugarskoj će ovo biti četvrto gostovanje u Hrvatskoj, a trenutačno su na omjeru od dvije podjele bodova i jednog poraza u njima. Ukupan omjer dosadašnjih susreta ovih dvije momčadi izgleda ovako:

https://twitter.com/HNS_CFF/status/652855169592463360

Što se tiče sastava obiju momčadi, poznato je da pravo nastupa u ovom ogledu za Hrvatsku neće imati Ivica Olić, kao i to da ozljeda priječi minutažu Marija Mandžukića. Svojih problema imaju i Bugari pa se ne očekuje sudjelovanje nekolicine igrača među kojima su Svetoslav Djakov, Jordan Minev i Ilijan Micanski. Evo i sastava: