Čelnik Hajduka suspendiran na dvije godine, kaže da se ponosi najvećom kaznom u povijesti hrvatskog nogometa

Osim njega kažnjen je i sportski direktor Hajduka Goran Vučević

19.09.2015., Poljud, Split - Nogometna utakmica MAXtv 1. HNL, 10 kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Goran Vucevic, Ljubo Pavasovic Viskovic.
Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Predsjednik Hajdukova NO Ljubo Pavasović Visković dobio je dvogodišnju zabranu obavljanja funkcija u nogometu. U odluci disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića, koju je donio temeljem prijava sudaca i delegata s utakmice 10. kola Hajduk-Dinamo, piše da je ovu suspenziju dobio zbog grubog vrijeđanja i nasilničkog ponašanja prema sucima utakmice.

“Isti je prekršaj počinio u vrijeme dok se nalazi pod izdržavanjem pravomoćne kazne zabrane obavljanja funkcije od godinu dana pa mu se izriče jedinstvena kazna u trajanju od tri godine time da se umanjuje za dio konačno izrečene kazne od 06.02.2015. godine koji je izdržao”, stoji u odluci.

“Ponosan sam što sam kažjen najvećom kaznom u povijesti hrvatskog nogometa. Očito je da me percipiraju kao najveću opasnost”, izjavio je Pavasović za 24 sata.

Kažnjen i Vučević

Osim njega kažnjen je i sportki direktor Hajduka Goran Vučević. On neće smjeti obavljati svoju funkciju tri mjeseca, a dobio je i novčanu kaznu.

Torcida
PIXSELL

“Zbog vrijeđanja sudaca po završetku utakmice kažnjen je vremenskom kaznom zabrane obavljanja funkcije u trajanju od tri mjeseca i novčanom kaznom u iznosu od 8.000 kuna dok je oružar kluba Miro Čolak također zbog uvreda upućenih sucima kažnjen s mjesec dana zabrane te mora platiti iznos od 3.000 kuna”.

Blaga kazna Modrima

Također, Hajduk je je kao organizator utakmice kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 35.000 kuna “zbog paljenja baklji i ubacivanje istih u ograđeni dio igrališta od strane navijačke skupine Torcida te višekratnog neprimjerenog skandiranja i uvredljivog transparenta”.

Dinamo je zbog neprimjerenog skandiranja u dva navrata iz dijela tribine gdje su se nalazili njihovi navijači kažnjen sa 6.000 kuna.