Oremuš i Velazquez kažnjeni jednom utakmicom, protiv Hajduka je u tijeku disciplinski postupak

U tijeku je disciplinski postupak protiv Hajduka

Bruno Marić i igrači Hajduka
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaš Hajduka Julian Alberto Velazquez i Splita Mirko Oremuš kažnjeni su s po jednom utakmicom neigranja i tri tisuće kuna zbog isključenja u 10. kolu Prve hrvatske nogometne lige, a odlukom Disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića.

S tisuću kuna kažnjen je trener Splita Zoran Vulić zbog učestalog prigovaranja sucu, a objavljeno je da je tijeku je disciplinski postupak protiv Hajduka zbog događaja s derbija protiv Dinama.

Objavu sa stranice Prve hrvatske nogometne lige prenosimo u cjelosti.

Isključeni igrači u 10. kolu MAXtv Prve lige, Mirko Oremuš (Split) i Julian Alberto Velazquez (Hajduk), odlukom Disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića kažnjeni su s po jednom utakmicom zabrane igranja i novčanim kaznama u iznosu od po 3.000 kuna.

Trene RNK Split Zoran Vulić koji je udaljen s klupe na utakmici Lokomotiva-Split zbog učestalog prigovaranja sucu kažnjen je s 1.000 kuna.

Po prijavama sudaca i delegata s utakmice Dinamo-Hajduk u tijeku je disciplinski postupak protiv HNK Hajduk (propusti u organizaciji utakmice, upotreba velike količine pirotehničkih sredstava i neprimjerena skandiranja te uvredljivi transparent u gledalištu) te protiv Ljube Pavasović-Viskovića (predsjednik NO), Gorana Vučevića (sportski direktor) i Mire Čolaka (oružar) zbog vrijeđanja i prijetnji sucima utakmice.

Pokrenut je postupak i protiv Dinama zbog neprimjerenog skandiranja u dva navrata u dijelu gostujuće tribine.