Celta-Barcelona 0-1: Mathieu zabio za pobjedu, Rakitiću samo tri minute

Ovom pobjedom Barcelona se vratila na četiri boda prednosti ispred drugog Reala

Barcelona’s French defender Jeremy Mathieu (L) celebrates with teammates Argentinian forward Lionel Messi (C) and Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior after scoring a goal during the Spanish league football match RC Celta de Vigo vs FC Barcelona at the Balaidos stadium in Vigo on April 5, 2015. AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA
FOTO: AFP

Vodeći sastav španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona u susretu je 29. kola kao gost svladala Celtu u Vigu s minimalnih 1-0 (0-0).Strijelac gola vrijednog tri boda bio je stoper Jeremy Mathieu u 74. minuti.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ušao je u igru za Barcelonu tek u 87. minuti. Ovom pobjedom Barcelona se vratila na četiri boda prednosti ispred drugog Reala iz Madrida, sada ima 71 bod, a Real je na 67.Celta je u sredini ljestvice, 11. sa 35 bodova.

Real deklasirao Granadu

U ranijem terminu Real Madrid je deklasirao Granadu sa 9-1, uz pet pogodaka Cristiana Ronalda, dok je hrvatski reprezentativac Luka Modrić upisao jednu asistenciju. Modrić je pružio vrlo dobru partiju, a u 90. minuti asistirao je Ronaldu za konačnih 9-1. Prvi gol za Real postigao je Gareth Bale u 25. minuti, a Ronaldo je bio strijelac u 30., 36., 38., 54. i 90. minuti. Karim Benzema je zabio u 52. i 56. minuti, a tome treba pridodati i autogol Diega Mainza (83).

Dan ranije je madridski Atletico rutinski sa 2-0 kao gost svladao posljednju Cordobu. Utakmica je bila odlučena već u prvom poluvremenu kada su mrežu domaćih zatresli Griezmann (5) i Niguez (39), a Mario Mandžukić igrao je do 62. minute za Atletico.