Čini se da bi Strinić Napoli u siječnju mogao zamijeniti Sampdorijom

Ivan Strinić je dosad ubilježio 33 nastupa za hrvatsku reprezentaciju

Napoli's Croatian defender Ivan Strinic vies with Midtjylland's Danish midfielder Andre Romer (L) during the UEFA Europa League Group D football match SSC Napoli vs FC Midtjylland on November 5, 2015 at the San Paolo Stadium in Naples. AFP PHOTO / CARLO HERMANN / AFP / CARLO HERMANN
FOTO: AFP

Povremeni hrvatski reprezentativac Ivan Strinić ove će zime vjerojatno potražiti novog poslodavca. U Napoliju u koji je došao u siječnju ove godine u potpunosti je u drugom planu.

Strinić je na San Paolo došao iz ukrajinskog Dnjipra kojem je pripalo šest milijuna eura odštete. U novom se klubu, međutim, 28-godišnji lijevi bek nije snašao, pa je tako ove sezone skupio samo pet nastupa, ali nijedan u Seriji A.

Za Hrvatsku 33 puta

Njegovoj bi avanturi u Napoliju ove zime mogao doći kraj, ali čini se da neće napustiti Apeninski poluotok. Naime, u razgovoru za Radio Crc predsjednik Sampdorije Massimo Ferrero je iskazao spremnost da dovede Strinića u svoj klub u sklopu zamjene igrača. U tom bi slučaju prema Napulju krenuo Vasco Regini, dok bi se Strinić preselio u Genovu.

“Treneru Napolija Mauriziju Sarriju sviđa se Regini, a ja ne bih imao ništa protiv da u zamjenu za njega dobijemo Strinića. On bi pronašao svoje mjesto u Sampdoriji”, izjavio je Ferrero.

Strinić je dosad ubilježio 33 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, a posljednji je put dres nacionalne momčadi nosio u rujnu prošle godine u prijateljskoj utakmici protiv Cipra. Novi izbornik Ante Čačić na poziciji lijevog bočnog preferira Josipa Pivarića, tako da Striniću neće biti lako izboriti nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj.