Čini se da izbornik Babić nije bio baš dobre volje nakon uvjerljive pobjede nad Makedonijom

Rukometaši s 24-24 su pobijedili Makedoniju u prvoj utakmici drugog kruga Eura

Coach Zeljko Babic of Croatia celebrates their score during the main round match of the Men's 2016 EHF European Handball Championships between Macedonia and Croatia in TAURON Arena of Krakow on January 21, 2016.    / AFP / ATTILA KISBENEDEK
FOTO: AFP

Najvažnija je bila pobjeda, sama igra je bila u redu, kratko je komentirao pobjedu hrvatske rukometne reprezentacije u prvoj utakmici 2. kruga Europskog prvenstva u Krakowu protiv Makedonije (34-24) izbornik Željko Babić.

`Gledajte nas`

Izbornik Babić je u svom stilu kazao kako nema rivalstva, već samo prijateljstva sa makedonskim izbornikom Ivicom Obrvanom, a o sljedećim suparnicima Francuza je samo kazao: “Dobro ćemo se pripremiti za Francusku, gledajte nas”.

Manuel Štrlek je postigao pet pogodaka protiv Makedonije, a član poljske ekipe Kielcea bio je jedan od najboljih hrvatskih igrača. “Tu živim i tu igram, te je normalno da se dobro sojećam u Poljskoj. Zadnje dvije utakmice smo stvarno odigrali fenomenalno i samo da tako nastavimo. U prijašnjim natjecanjima smo obično puno jače igrali na startu, sada dižemo formu uoči završnice i nadam se da je ovaj puta biti drugačije, povoljnjije za nas. Francuze nismo pobijedili tri godine, bit će vrlo teško jer su i oni danas razbili Bjeloruse”, kazao je Štrlek.

Svoja razmišljanja je iznio i njegov suigrač Ivan Slišković. “Utakmica nije bila lagana. Dali smo svoj maksimum i mislim da smo igrali kao protiv Islanda – dobro u obrani pa smo postizali lagane golove i to je glavni razlog naše pobjede”, kazao je pa najavio utkmicu s Francuzima. “Mislim da će to i za nas i za njih biti odlučujuća utakmica za polufinale. bit će nam jako teško, ali moramo igrati kao u posljednje dvije utakmice”, rekao je Slišković koji je u četvrtak postigao svoj 100. pogodak za reprezentaciju.

Slabu utakmicu odigrao je Kiril Lazarov, najbolji makedonski rukometaš. “Hrvatska je bila bolja. Vrlo su snažni i imaju ambiciju osvojiti Euro. Mi smo susret počeli vrlo loše i to je usmjerilo utakmicu”, priznao je.

Sljedeći ispit u subotu

Novi ispit, možda i ključni u borbi za polufinale, hrvatski rukometaši imat će u subotu protiv Francuske. Na ljestvici vode Poljska, Norveška, Hrvatska i Francuska sa po četiri boda, no Poljaci i Norvežani imaju susret manje. Na začelju su Makedonija i Bjelorusija bez bodova