Čini se da su svi zadovoljni atmosferom na Maksimiru i nezadovoljni remijem

"Ovakvu atmosferu još nisam doživio na Maksimiru", tvrdi Goran Milović

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaši Dinama i Hajduka podijelili su bodove na otvaranju nove sezone hrvatskog prvenstva. Utakmica igrana u nedjelju u Maksimiru završila je 1-1.

Pred lijepo popunjenim tribinama Dinamo je bio taj koji je morao hvatati rezultatski minus nakon što je u osmoj minuti za vodstvo splitske momčadi pogodio Mijo Caktaš. Konačan rezultat postavio je Hillal Soudani u 37.

Zahvala navijačima

“Žao mi je što smo prvi primili pogodak pa smo morali loviti rezultat. Nije lako jer se momčadi uvijek ovdje brane, mi smo pokušavali konstantno, ali na kraju mislim da je remi i podjela bodova realan rezultat. Amtosfera je bila sjajna, to je ono što želimo i trebamo. Hvala svim navijačima, nastavit ćemo igrati za njih”, izjavio je poslije utakmice Eduardo Carvalho.

Ovako izgledaju pune tribine na Maksimiru

“Prva je utakmica sezone bila derbi i to je odličan početak. Sve je bilo dobro, posebno atmosfera. Hajduk je igrao dobro, nisu samo čekali u obrani već su igrali prema naprijed i dobro su nam parirali. Mislim da ne trebamo biti nesretni, ali s druge strane ne možemo biti zadovoljni. Imali smo dobre prilike i akcije, ali naravno da možemo igrati bolje. Ipak, za prvu utakmicu sezone mislim da je bila dobra utakmica. Moramo se odmah početi pripremati za idući utakmicu, u srijedu protiv Fole. Atmosfera je na Maksimiru bila nevjerojatna, navijači su bili sjajni. Hvala svima koji su došli na derbi”, dodao je Ivo Pinto.

“Gol iz jedine šanse”

Zadovoljni podjelom bodova bili su i u splitskoj momčadi, premda i oni žale za nekim propuštenim prilikama:

“Imali smo bolje šanse od Dinama iako su oni imali veći posjed, a mi smo se orjentirali na kontre i polukontre. Žao mi je što nismo pobijedili jer smo imali osjećaj da možemo zabiti još jedan gol, a oni su na kraju zabili iz jedine šanse koje su imali”, smatra strijelac Caktaš.

“Ispunili smo sve zahtjeve koje je trener pred nas postavio. Nisamo im dopustili da nam stvore opasne situacije za gol. Mislim da smo u obrani odigrali vrlo sigurno, ali bez doprinosa cijele momčadi to ne bi bilo moguće. S Jefferson smo dobili mirnoću i sigurnost. Još od Marija Pašalića nismo imali takvog igrača koji unosi mirnoću u momčad. Na kraju moram istaknuti da je amosfera bila fantastična. Dugo godina igram derbije, ali ovakvu atmosferu još nisam doživio na Maksimiru”, zaključio je Hajdukov kapetan Goran Milović.