Dado Pršo radi na povezivanju hrvatskog i francuskog nogometa

Pršo je uvjeren i da je Pašalićev dolazak u njegov bivši klub Monaco sjajna stvar

Monaco's forward Croatian Dado Prso (C) jubilates after scoring for his team, 20 April 2003 at Louis II stadium in Monaco, during the French first league match Monaco/Strasbourg.   AFP PHOTO VANINA LUCCHESI
FOTO: AFP

Bivši hrvatski reprezentativni napadač Dado Pršo u petak je posjetio Park Mladeži na kojem je u funkciji menadžera dogovarao suradnju koja bi mogla rezultirati time da Split postane poligon na kojem će se kaliti mladi francuski nogometaši. Priču donosi portal Dalmacija News koji je razgovarao s nekadašnjim nogometašem koji je, među ostalima, nosio dres Monaca i Glasgow Rangersa.

Pršo je otkrio da je nedavno pokrenuo menadžersku agenciju te da se bavi povezivanjem hrvatskog i inozemnnog tržišta, što je radio u Splitu te koji mu je poslovni plan:

“Prije svega dovesti igrače iz Francuske koji nisu odmah za tamošnju prvu ligu, uspješne mlade reprezentativce kojima je malo teže odmah “uskočiti” u Ligue 1, pa zašto ih ne dovesti u Hrvatsku? I Francuzi se počinju otvarati, odlaziti u inozemne klubove, a zašto ne bi umjesto u tamošnju 2. ili 3. ligu, došli u HNL i tu napravili potreban iskorak. Na tu sam temu također pričao s predsjednikom Splita, vidjet ćemo što ćemo uspjeti realizirati.”

Pašalić će napredovati

Mario Pašalić

Nije Pršo propustio niti komentirati dolazak Marija Pašalića u francuski klub u kojem vrata čuva Danijel Subašić, a u kojem je on ostavio dubok trag:

” Već ta priča od Špehara, do mene, pa Subašića, sada i Pašalića, puno je naših igrača u Francuskoj koji su više-manje bili uspješni, ostavili smo uvijek dobar trag. Subašić je već postao prvi vratar, u Monacu je napravio ogroman napredak, bez daljnjega, a mislim da će tako i Pašalić jer će uz trenera kao što je Leonardo Jardim i taktički napredovati. Monaco je prošle sezone bio jedan od najboljih u Francuskoj, također su i u Ligi prvaka bili na nivou, pa nema sumnje kako će Pašalić imati dodatnu progresiju u razliku na ono što je imao u Španjolskoj.”