Dan nakon što je pobijedio Liverpool, Slaven Bilić je ostao bez vrlo važnog igrača

Manuel Lanzini je protiv Liverpoola izašao iz igre u 39. minuti

West Ham United's Argentinian midfielder Manuel Lanzini (L) vies for the ball against Chelsea's Brazilian midfielder Willian during the English Premier League football match between West Ham United and Chelsea at The Boleyn Ground in Upton Park, east London on October 24, 2015. AFP PHOTO / IAN KINGTON

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP / IAN KINGTON
FOTO: AFP

Slaven Bilić i njegov West Ham ostvarili su ovaj vikend još jednu veliku pobjedu, ali hrvatski stručnjak ipak ne može biti posve sretan nakon trijumfa protiv Liverpoola u 20. kolu Premier lige.

Bilićevi su nogometaši na svome Upton Parku pobijedili Redse s 2:0 i skočili na šesto mjesto ljestvice, ali u tom su dvoboju ostali i bez jednog od najvažnijih igrača – Manuela Lanzinija. Argentinac se vratio na teren samo kolo ranije u utakmici protiv Southamptona, ali je protiv Liverpoola zadobio novu ozljedu.

Povratak Payeta kao utjeha

Napustio je Lanzini igru u 39. minuti, a zasad se čini da je riječ o ozljedi prepona. Suvlasnik West Hama David Gold potvrdio je na Twitteru da 22-godišnjeg veznjaka očekuju pretrage, ali i da bi prema prvim informacijama stanka mogla trajati do šest tjedana.

Slaven Bilić
Slaven Bilić AFP

Loša je to vijest za Bilića budući da se Lanzini pokazao kao odličan organizator igre ove sezone i uvelike je zaslužan za sjajne igre i rezultate Čekićara. Ono što može tješiti Bilića je činjenica da se protiv Liverpoola na teren vratio Dimitri Payet, vjerojatno najbolji igrač londonskog kluba u aktualnoj sezoni. A da ponovno vide zajedno na djelu dvojac Payet – Lanzini, navijači West Hama će ipak morati pričekati još neko vrijeme.