Danas počinje odbojkaški Euro, a izbornik za Telegram kaže da zna što Hrvatska može napraviti na prvenstvu

Oo je prvi nastup na europskim prvenstvima od 2007. kada smo bili 14.

25.05.2013., Dom odbojke Bojan Stranic, Zagreb - Kvalifikacijski turnir odbojkasa za SP u Poljskoj 2014., Hrvatska - Bosna i Hercegovina. Igor Simuncic. 
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nakon nastupa odbojkašica, i hrvatske odbojkaše očekuje nastup na Europskom prvenstvu. To je prvi nastup na europskim prvenstvima od 2007. kada su odbojkaši zauzeli 14. mjesto od 16 reprezentacija. Ove godine, šesnaest najboljih europskih reprezentacija igrat će od 9. do 18. listopada u Italiji i Bugarskoj. Hrvatska je u skupini B (Torino) s Italijom, Francuskom i Estonijom, a prvu utakmicu igra danas u 18 sati s Francuskom.

Izbornik Igor Šimunčić je zadovoljan odrađenim pripremama u Mariboru gdje je sudjelovalo 15 igrača, a na prvenstvo je otišlo njih 14. Šimunčić ističe kako ima jasnu viziju što Hrvatska može napraviti na prvenstvu.

Estonija pobjediva

“Od tri reprezentacije samo je Estonija, kako često znam reći, pobjediva. Kada tako kažem, mislim da u osam utakmica protiv njih mi možemo bez problema dobiti četiri ili pet. Francuska i Italija su na papiru jače od nas. Njih možemo dobiti u jednoj od osam utakmica, a bilo bi odlično da baš ta jedna bude u Torinu.

Spomenuli ste jedne od domaćina. Tko je prema vašem mišljenju favorit za osvajanje naslova?

“Rusija brani naslov i stvarno imaju kvalitetnu selekciju. Favoriti? Francuska je prije dva mjeseca osvojila Svjetsku ligu, Srbija je igrala u finalu Svjetske lige i imaju dobro posloženu momčad. Njemačka je jaka, a i domaćini i Bugari su kvalitetni. Evo, gotovo sam nabrojao pola prvenstva. Teško je reći da drugi ne mogu ništa učiniti. Ovo je europsko prvenstvo vrlo izjednačeno i malo je momčadskih sportova koji se time mogu pohvaliti.”

Hrvatska odbojka je na EP-u nakon osam godina. Kakva je budućnost naše muške odbojke?

“Sljedećih nekoliko godina sam odlazak na završnicu europskih prvenstava će biti veliki uspjeh.”