Dinamo prodao Šimunovića u Celtic, Mamić objavio detalje transfera

Postoji fiksna odšteta, bonusi i postotak od idućeg transfera

31.08.2015., Zagreb - Na konferenciji za medije Zdravko Mamic, izvrsni predsjednik GNK Dinamo predstavio je nova pojacanja u momcadi; veznjaka Damira Sovsica iz Lokomotive i golmana Dominika Livakovica iz Zagreba. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Zagrebački Dinamo na svojoj je stranici službeno potvrdio da njeov branič Jozo Šimunović odlazi u škotskog prvaka Celtic. Vijest o transferu nedavno se pojavila, a Celtic je već prije nekog vremena poslao prvu ponudu za 21-godišnjeg braniča, no ona je odbijena, a sada je na Maksimir očito stigla njena nova verzija s unosnijim uvjetima. Hrvatski prvak nije objavio kolika je vrijednost transfera.

“Jozo je trenutno u Škotskoj, ugovor između klubova je potpisan i naravno da još ostaje liječnički pregled kojim će ugovor postati važeći. Što se tiče detalja transfera mogu reći da postoji fiksna odšteta, bonusi i rekordan postotak u povijesti Celtica od idućeg transfera. Mi vjerujemo u Jozu i Celtic i za nas je nemoguće da on u jednom trenutku za enormnu količinu novca ne završi u Engleskoj; zato je taj postotak od idućeg transfera bitan”, rekao je predsjednik Dinama Zdravko Mamić.

Suradnja će se nastaviti

Također, prodaja braniča samo je početak suradnje između Dinama i Celtica, otkrio je Mamić. “Njihovi treneri će doći u našu nogometnu školu na edukaciju, mlada momčad Celtica će doći na turnir Mladen Ramljak… Bit će to tijesna suradnja i zaista je puno elemenata koji su utjecali da se ovaj transfer dogodi”, poručio je Mamić.

Šimunović je ponikao u Dinamovoj nogometnoj akademiji, a za Modre je debitirao 2013. godine, nastupio 76 puta i postigao četiri gola.

Jozo Šimunović