Split-Dinamo 1-5: Modri razbili Split i osvojili 10. uzastopni naslov prvaka

Tri gola Henriqueza, a po jedan Hodžića i Ćorića u 32. kolu 1. HNL

02.05.2015., Park mladezi, Split - MAXtv 1. HNL, 32 kolo, RNK Split - GNK DInamo. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Zagrebački Dinamo osigurao je naslov prvaka Prve hrvatske nogometne lige. Modrima je to uspjelo gostujućom pobjedom nad Splitom rezultatom 5-1, a ovo im je desti uzastopni naslov prvaka koji su ove sezone osigurali pet kola prije kraja prvenstva.

Također, Dinamo u ovoj sezoni nije niti jednom poražen, a samo ostaje vidjeti hoće ga netko savladati u utakmicama do kraja prvenstva.

Zagrebački klub poveo je u 23. minuti preko čilenaskog napadača Angela Henriqueza, a isti nogometaš udvostručio je prednost zagrebačkog kluba sedam minuta kasnije, da bi do trećeg gola i hat-tricka stigao u 57. minuti. Gol za Split postigao je Mršić u 42. minuti.

U drugom poluvremenu Dinamovi igrači postigli su još dva gola, a strijelci su bili Ćorić (78) i Hodžić (79).


Tijek susreta


Split – Dinamo 1-5


90. minuta Gotovo je, Dinamo je osvojio naslov prvaka Hrvatske desetu godinu zaredom

85. minuta Dinamo se nalazi samo pet minuta od osvjanja desete uzastopne titule

79. minuta GOL Novi pogodak Dinama, koji dodatno razbija već razbijeni Split. Gol za 5-1 postigao je Hodžić

78. minuta GOL Dinamo vodi 4-1 i više nema sumnje, Modri su novi prvaci Hrvatske. Strijelac je Ćorić

64. minuta Split je ostao s igračem manje, Blagojević je dobio crveni karton, točnije drugi žuti nakon igranja rukom

57. minuta GOL Dinamo vodi 3-1, a svoj treći gol postigao je Henriquez koji vodi Modre prema tituli 46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme 45. minuta Završeno je prvo poluvrijeme. Dinamo na odmor ide s vodstvom 2-1 43. minuta GOL Split je smanjio na 1-2, a strijelac je Mršić 34. minuta Dinamo pokušava prije kraja prvog poluvremena stići do trećeg pogotka, ali mreža Splita se ne trese

30. minuta GOL Dinamo vodi 2-0, a strijelac je ponovno Henriquez koji igra u izvrsnoj formi i bez sumnje je glavni napadač zagrebačke momčadi 23. minuta GOL Dinamo je poveo preko Henriqueza i napravio veliki korak prema tituli. Ovo je bio 23 gol čileanskog napadača u 33 odigrane utakmice 11. minuta Osim Pjacine prilike, u Splitu nije bilo velikih zanimljivosti u dosadašnjem tijeku susreta 7. minuta Prva velika prilika za Dinamo, ali Pjaca nije uspio zatresti mrežu 1. minuta Počela je utakmica