Fola Esch-Dinamo 0-3: Hrvatski prvak se iskupio za debakl u prvoj utakmici i ide u 3. pretkolo

Dinamo je uvjerljivo pobijedio, a prva utakmica je završila 1-1

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

U uzvratnom susretu 2. pretkola Lige prvaka zagrebački Dinamo je u srijedu u gostima pobijedio luksemburšku Folu Esch sa 3-0, te je, nakon 1-1 iz prve utakmice u Zagrebu, prošao u treće pretkolo. Dvostruki strijelac za Dinamo bio je Marko Pjaca (29, 40), a treći pogodak je postigao Marko Rog (75).

Iako je Dinamova igra bila spora i jalova, modri su uspjeli proći slabašni luksemburški sastav. Dinamo je Folu Esch izbacio i u pretkolu prije dvije godine, tada s ukupnih 6-0.

Briljantni Pjaca

Dinamo je poveo u 29. minuti nakon prekida. Machado je uputio “rolicu” u kazneni prostor domaćima, a Pjaca sa 13 metara preciznim udarcem pogađa mrežu.

U 40. minuti Dinamo vodi 2-0, a strijelc je ponovno Pjaca. On je s lijevog boka utrčao u kazneni prostor i driblingom izbacio iz igre dvojicu braniča, a potom je poslao loptu u suprotni kut. Vrijedi još zabilježiti pokušaj Henríqueza sa 18 metara u sudačkoj nadoknadi, ali vratar Hym je bio na mjestu.

Jedna šansa Luksemburžana

Fola je, također, imala jednu priliku u prvom poluvremenu. U 25. minuti nakon prizemnog ubačaja s desne strane lopta je došla do stopera Martina, koji je neometan sa pet metara promašio gol.

I u drugom poluvremenu Dinamo je bio ispod očekivanja, a iz jedine lijepe akcije uspio je zabiti. U 75. minuti, nakon asistencije Pjace, Rog pogađa za konačnih 3-0.U sudačkoj nadoknadi mogao se i Pivarić upisati u strijelce, ali njegov udarac završio je pored gola.

Slijede Norvežani

Dinamo će u 3. pretkolu igrati s norveškim prvakom Moldeom. Prva utakmica igra se 28. srpnja u Zagrebu, a uzvrat je 4. kolovoza u Norveškoj.


Tijek utakmice


Fola Esch-Dinamo 0-3


90.+3 Gotova je utakmica. Dinamo je pobijedio 3-0 i plasirao se u treće pretkolo

90.+1 Odlična prilika za Pivarića, ali on promašuje

90. minuta Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade

88. minuta Ubačaj pred gol Fole, ali nema promjene rezultata

83. minuta Igra se potpuno smirila i čini se da svi samo čekaju da sudac označi kraj

80. minuta Dinamo još deset minuta dijeli do 3. pretkola Lige prvaka

75. minuta GOL Dinamo je postigao i treći pogodak. Strijelac je Rog koji je sam izbio pred protivničkog golmana

72. minuta Greška domaće obrane nakon koje je Dinamo mogao do novog gola. Zagrepčani nisu iskoristili šansu

70. minuta Još 20 minuta plus sudačka nadoknada dijeli Dinamo do prolaza

65. minuta Fola opet pokušava, ovaj put ubačajem iz slobodnog udarca, ali bezuspješno

59. minuta Dinamo je sada opet pokušao, ali bezopasno

57. minuta Dinamo je nešto duže sada imao loptu u nogama, ali nije uspio zaprijetiti. Podsjetilo nas je to na engleskog nogometaša Tonyja Hibberta. Ako ne znate na što mislimo, pokazat ćemo vam:

https://vine.co/v/OhexWPuWlrM

51. minuta Igra se smirila, nema puno zanimljivosti na terenu

46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme

45.+1 Gotovo je prvo poluvrijeme nakon kojeg Dinamo ima jako dobar rezultat

45.+1 Puca Henriquez, ali ostaje 0-2

45. minuta Igrat će se još jedna minuta sudačke nadoknade

44. minuta Izgleda da Dinamo do kraja poluvremena želi i treći gol, Modri nastavljaju napadati

40. minuta Dinamo vodi 2-0, pogodak je opet postigao Pjaca. Hrvatski prvak sada ima sigurno vodstvo

39. minuta Nogometaši Fole krenuli su ofenzivnije. Logično, ipak im treba gol

31. minuta Dinamo je sada postigao još jedan gol, ali poništen je zbog zaleđa

29. minuta GOL Dinamo vodi, a pogodak je nakon dodavanja iz prekida postigao Pjaca

25. minuta Najbolja prilika Fole, ali čni se da su dobro ubacivanje i loša reakcija Dinamove obrane iznenadili i nogometaša luksemburškog kluba koji koljenom puca jako visoko s 5 metara

24. minuta Dinamo ima loptu u nogama, a Fola se brani i prijeti iz kontri

19. minuta Ubačaj pred gol Fole, koji je mogao biti jako opasan, ali Dinamovi igrači ne stižu

18. minuta Pjaca je sada pucao visoko iznad gola

15. minuta Opet Soudani prijeti i opet je opasno, ali golman domaćina brani

10. minuta Prvi pokušaj Fole, polu-amaterskog kluba iz Luksemburga, koji je bio potpuno neuspješan

8. minuta Dinamo prijeti, želi brzo doći do gola, ali ne uspijeva stvoriti veliku priliku.

6. minuta Opet prilika za Soudanija, ali Alžirac se nije dobro snašao

2. minuta Prilika za Soudanija, ali rezultat se ne mijenja

1. minuta Počela je utakmica


Utakmica će početi za pet minuta.

Dinamo će uzvrat protiv Fole igrati s tri braniča, Šimunovićem, Sigalijem i Taravelom, a u napadu će uz Henriqueza biti Soudani. Čini se da nas očekuje velika ofenziva hrvatskog prvaka.

Objavljeni su sastavi. Za Dinamo će u početnoj postavi igrati Eduardo, L. Sigali, J. Taravel, A. Măţel, J. Pivarić, J. Šimunović, Paulo Machado, A. Ademi, E. Soudani, Á. Henríquez i M. Pjaca, a za Folu Esch, T. Hym, M. Martino, J. Klein, M. Kirch, E. Martin, B. Payal, J. Dallevedove, A. Rani, J. Hornuss, E. Françoise i S. Hadji

Utakmica počinje za 45 minuta


Zagrebački Dinamo u srijedu u 20 sati očekuje uzvratna utkamica 2. pretkola Lige prvaka protiv Fole Esch, koja će se igrati u Luksemburgu. Prva utakmca tih momčadi, odigrana u Zagrebu je završila 1-1. U njoj je Dinamo odigrao vrlo slabo te sad mora pružiti puno bolju partiju želi li proći dalje.

Mamić najavljuje trijumf

Trener Dinama Zoran Mamić najavio je uoči treninga u Luksemburgu uzvratnu utakmiceu s Folom Esch u 2. pretkolu Lige prvaka u kojoj očekuje da će njegova momčad stići do prve ovosezonske pobjede nakon što su ubilježili tri remija.

“Trebamo u svim elementima igre biti bolji nego u zadnjih par utakmica i onda ćemo se plasirati u idući krug. Ova momčad ima kvalitetu, svi to dobro znamo i siguran sam da će sutra biti puno bolje te da ćemo uz pravi pristup proći dalje”, rekao je Mamić dodajući kako nema mjesta za popravak jer je ipak riječ o knock-out fazi, objavljeno je na službenoj klupskoj stranici.

“Ponavljam, siguran sam da će ekipa dobro reagirati”, dodao je trener Dinama te je prokomentirao činjenicu da je njegova momčad s bez pobjede na početku sezone.

Tri remija

“Sigurno nije idealno otvoriti sezonu s tri remija, ali nismo mi pretplaćeni na pobjede koliko god smo kvalitetniji od nekih protivnika. Pobjeda nikada ne dođe lako i mora se zaslužiti na terenu, baš svaka. Treba se svakodnevno truditi, raditi i napredovati pa će doći i rezultati”, rekao je Mamić. Nadalje, poručio je da ne osjeća pritisak unatoč važnosti utakmice.

“Jednostavno svi znamo važnost utakmice pred nama i tko se nije spreman nositi sa svime što ona nosi ne treba niti igrati sutra” završio je trener Dinama.

Slično razmišljaju i Dinamovi nogometaši.

“Jasno je da idemo po pobjedu i prolaz, ništa drugo nam niti ne pada na pamet. U prvoj utakmici nismo baš bili dobri, završilo je kako je završilo i sada imamo novu utakmicu u kojoj možemo sve popraviti”, izjavio je pred odlazak na put Ivo Pinto, a na tragu njegova razmišljanja je i njegov suigrač iz obrambenog reda momčadi Josip Pivarić:

Zakomplicirali prolaz

“Zakomplicirali smo si prolaz s tih 1-1 u Maksimiru i znamo da nam sigurno neće biti lako, ali znamo koji su naši ciljevi i zanima nas samo pobjeda. Ponavljam, neće biti lako, ali već smo u Osijeku igrali bolje, stvarali prilike i siguran sam da ćemo u Luksemburgu proći dalje i nastaviti u 3. pretkolo.”

Ostvare li se nadanja Dinamovih igrača, izglednim se čini da ih u sljedećoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka očekuje Molde. Norveška je momčad slavila 5-0 pobjedu u prvoj utakmici protiv armenskog Pjunika.