Donosimo tri načina na koja će Ancelotti pokušati nadoknaditi Luku Modrića

Talijanski strateg svjestan je ključne uloge hrvatskog reprezentaticva na igru Reala

Atletico Madrid’s midfielder Koke (L) vies with Real Madrid’s Croatian midfielder Luka Modric (2nd L), Real Madrid’s Colombian midfielder James Rodriguez (2nd R) and Real Madrid’s German midfielder Toni Kroos during the UEFA Champions League quarter final football match Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April […]
FOTO: AFP/AFP

Luka Modrić zadobio je ozljedu drugog stupnja kolateralnog ligamenta desnog koljena zbog čega će pauzirati oko šest tjedana. Ova dijagnoza upalila je crveni alarm u Realu jer su svi svjesni što to znači za njihove ambicije u nastavku sezone, obranu naslova prvaka Europe i dostizanje Barcelone u Primeri.

Važniji od Balea

U članku po naslovom ‘Nemir i nerzova u Madridu’, novinar Mundo Deportiva analizirao je što će za ostatak sezone značiti izostanak Luke Modrića. Tako navode da je Carlo Ancelotti svjestan ključne uloge hrvatskog reprezentativca za igru Reala te da je Talijan više zabrinut što njega neće imati na raspolaganju nego Garetha Balea, koji se također ozlijedio na utakmici s Malagom. Također, napominju da je Ancelotti svjestan da nitko od njegovih igrača ne može zamijeniti Modrića u veznom redu.

Tri mogućnosti

U predvečerje uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Atletica, Ancelotti je zasigurno počeo razmišljati kako će nadoknaditi Modrića i Balea. Ukoliko se odluči na formaciju 4-3-3, logično je da će Isco zaigrati u veznom redu uz Kroosa i Jamesa. Tako je bilo i u prvom dijelu sezone kojeg je hrvatski veznjak propustio zbog ozljede. Kada je riječ o Baleu, umjesto njega će u sastav vjerojatno ući Chicharito ili Jesse.

Ukoliko se odluči na promjenu formacija, te zaigra u sustavu 4-4-2, onda u krug kandidata za utakmicu s Atleticom ulaze Illarramendi, Khedira i Lucas Silva. To znači da bi James i Isco zaigrali na krilima, dok bi Kroos dobio partnera u sredini. Ronaldo bi se u tom slučaju priključio Benzemi u vrhu napada.

Postoji i treća mogućnost, ali ona se čini namanje vjerojatna. Ona podrazumijeva da Ancelotti stavi Sergija Ramosa u vezni red, što je učinio već jednom i to na utakmici protiv Barcelone na Camp Nou u svojoj prvoj sezoni na klupi Reala. Madridžani su izgubili s 2:1, a Talijan je kritiziran zbog tog poteza. U ovom bi slučaju, inače, Pepe i Varane igrali na pozicijama stopera.