Engleski mediji pišu da će Bilić u West Ham pokušati dovesti Alena Halilovića

Alen Halilović i Loic Remy imena su koja se nalaze u Bilićevoj bilježnici

Slaven Bilić
FOTO: DPPI media/DPPI media

Samo dan nakon što je preuzeo klupu West Hama, Slaven Bilić započinje rješavanje križaljke o pojačanjima. “Pomažu” mu pritom mediji sugestijama i nagađanjima tko bi u klub mogao stići pokušavajući ući u glavu nekadašnjeg hrvatskog izbornika. Alen Halilović i Loic Remy, ako je vjerovati napisima Guardiana, neka su imena koja se nalaze u Bilićevoj bilježnici.

Loic Remy, francuski 28-godišnji reprezentativac koji igra na poziciji krilnog napadača, nije standardan u redovima engleskog prvaka Chelseaja. Odigrao je, doduše, 21 prvenstvenu utakmicu, ali samo šest od njenog početka. Postigao je sedam ligaških golova, a želja mu je osigurati veću minutažu kojom bi se više nametnuo i u krugu reprezentacije koja će sljedeće godine pred svojim navijačima igrati Europsko prvenstvo. I zato bi mogao tražiti ispisnicu iz kluba i, vjerojatno je dobiti, budući da je menadžer momčadi Jose Mourinho izjavio da u klubu neće zadržavati nikoga kome se ondje ne sviđa biti.

Obiang na putu

Bilić bi volio nastaviti i suradnju s turskim dvojcem kojeg je vodio u Bešiktašu. U pitanju su Olcay Şahan i Gökhan Töre, krilni igrači koji bi pomogli momčadi razvijati igru preko bokova. I dok su oni još uvijek samo želja Slavena Bilića, Sampdorijin veznjak Pedro Obiang bi mogao postati i službeno pojačanje. Spominje se transfer vrijedan oko šest milijuna eura.

Croatia's midfielder Alen Halilovic (L) vies with Azerbaijan's defender Maksim Medvedev during the Euro 2016 group H qualifying football match Croatia vs Azerbaijan at Gradski vrt stadium in Osijek, on October 14, 2014. AFP PHOTO/STRINGER

Nadalje, West Ham istražuje mogućnost posudbe Alena Halilovića iz Barcelone B. U pitanju bi bila suradnja duga jednu sezonu, međutim, tu će biti potrebna brza reakcija budući da je Halilović u istom kontekstu spomenut i u Sevilli.

Vjera u dobre rezultate

– Nadam se s West Hamom ostvariti velike stvari. U nogometu sam već dugo i kamo god otišli ambicije su jako visoke, ali u West Hamu smatram ambiciju realnom i ispravnom, pokušati biti među deset najboljih momčadi, a potom to dodatno popraviti.

– Osvojimo li u prvoj sezoni osmo, deveto ili deseto mjesto za nekoliko bi godina, sa stadionom, zanosom, vjerojatno i većim budžetom, dobrim planiranjem i dobrom igrom, mogli sanjati o mjestu u Europi ili, bude li sezona izvanredna, o pokušaju proboja u Ligu prvaka. Ili osvajanju trofeja i pobjedi u Kupu. Da bi takvo što ostvarili, morate u to vjerovati – otkrio je Bilić što očekuje.