I Hajduk dobio laganog protivnika, za Europsku ligu igra protiv Slovana

Splićani su izbjegli Rubin, Fenerbahče i Salzburg

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski predstavnik Hajduk u posljednjem će, 4. pretkolu nogometne Europske lige, igrati protiv češkog kluba Slovana iz Libereca, odlučeno je na ždrijebu u petak u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Prva utakmica igrat će se 20. kolovoza u Liberecu, dok je uzvrat na programu tjedan dana kasnije u Splitu.

Hajduk je do 4. pretkola stigao preko estonske Sillamae, slovenskog Kopera i norveškog Stromsgodseta, dok se Slovan u natjecanje uključio u 3. pretkolu u kojem je bio bolji od izraelskog Hapoela iz Kiryat Shmone. Slovan je protiv Hapoela bio bolji u oba susreta, u prvom u Liberecu sa 2-1, a u uzvratu s uvjerljivih 3-0.

Ukupni pobjednik susreta Hajduk – Slovan igrat će u natjecanju po skupinama Europske lige, dok će poraženi završiti sudjelovanje u eurokupovima.

Momčad iz Libereca prošle je sezone po drugi put u klupskoj povijesti osvojila taj trofej (prvi naslov osvojen je 2000. godine) svladavši u finalu Jablonec boljim izvođenjem 11-eraca, a usto ima i tri naslova nacionalnog prvaka (2002, 2006, 2012).

Osvajanjem Kupa Slovan je i izborio nastup u Europi ove sezone, jer je domaće prvenstvo okončao na 12. mjestu što mu je najlošiji plasman u češkom prvenstvu od osnutka lige nakon raspada Čehoslovačke 1993. godine.

U prva dva ovosezonska kola u domaćem prvenstvu Slovan je osvojio četiri boda pobijedivši na svom terenu Mladu Boleslav sa 4-2 i odigravši 2-2 na gostovanju kod Slavije u Pragu, te se trenutačno nalazi na drugom mjestu ljestvice.


Parovi doigravanja Europske lige


Altach – Belenenses

Steaua- Rosenborg

Žilina – Athletic

Zorya – Legia

Milsami – St-Étienne

Young Boys – Qarabağ

PAOK – Brøndby

Plzeň – Vojvodina

Jablonec – Ajax

Molde – Standard Liège

Bordeaux – Kairat

Dinamo Minsk – Salzburg

Panathinaikos – Qäbälä

Astra – AZ

Krasnodar – HJK

Liberec – HAJDUK

Lech – Videoton

Rabotnički – Rubin

Atromitos – Fenerbahče

Southampton – Midtjylland

Odd – Borussia Dortmund

Thun – Sparta Prag



U 13 sati bit će održan ždrijeb Europske lige, u kojem će protivnika doznati momčad Hajduka. Za razliku od Dinama, ona neće imati status nositelja te joj prijete neki vrlo teški protivnici. No, uz malo sreće, Bijeli bi mogli dobiti neki slabiji klub protiv kojeg bi mogli proći u Europsku ligu.

U klubu iz Splita sigurno priželjkuju da im se posreći kao Dinamu koji je u ždrijebu doigravanja Lige prvaka dobio najlakšeg protivnika, albanski Skënderbeu.

Zahtjevni protivnici za bijele

Jutros je Uefa rasporedila klubove u skupine pa se zna da splitski klub neće izvući najtežeg protivnika poput Borussije Dortmund, no svejedno im prijete vrlo teški sastavi. Ždrijeb ih može spojiti s ruskim Rubinom iz Kazana, austrijskim Salzburgom, turskim Fenerbahčeom, francuskim Bordeauxom, poljskim Lechom ili češkim Slovan Liberecom.