Hajduk potvrdio novog trenera, Splićanima će više uspjeha u sljedećoj sezoni pokušati donijeti Damir Burić

Novi strateg će službeno biti predstavljen u ponedjeljak

FOTO: Screenshot hajduk.hr

Hajduk je na svojoj stranici potvrdio da je novi trener tog kluba 50-godišnji Damir Burić, što se već u petak i najavljivalo. Iz Hajduka su također najavili da će on biti službeno predstavljen na konferenciji za medije u ponedjeljak.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić o imenovanju novog stratega je rekao: “Najprije se želimo zahvaliti našem dosadašnjem treneru Hariju Vukasu koji je pomogao Klubu u izazovnom trenutku i koji je na kraju s momčadi izborio plasman u Europu, što smo postavili za cilj u ovoj sezoni. Hari Vukas će ostati u Klubu u nekoj drugoj ulozi.”

“Što se tiče novog trenera, odlučili smo se za gospodina Damira Burića s kojim smo već duže vrijeme bili u kontaktu i razgovorima. Smatramo da je gospodin Burić najbolji izbor, trener koji će odgovoriti na zahtjeve koji nas čekaju u sljedećoj sezoni”, izjavio je.

A Burić je poručio: “Dolazak u Hajduk predstavlja mi veliki izazov s profesionalne strane, ali to je strast, ljubav i ponos za mene osobno jer sam toliko vezan uz Hajduk. Kao igrač nisam imao sreću zaigrati za Hajduk, a sad mi se san ostvario na drugi način. Iz Splita sam otišao u inozemstvo, a danas se vraćam u drugoj ulozi. Sretan sam i ponosan zbog toga”, kaže.

Burić je najavio kako će Hajduk izgledati pod njegovim vodstvom: “Pratio sam sve utakmice Hajduka u zadnje vrijeme. Jako sam dobro upoznat s igračima i situacijom. Naravno, kad počnem raditi imat ću potpunu sliku. Ono što mi je cilj s Hajdukom u nogometnom smislu to je napraviti jednu modernu, prepoznatljivu, dinamičnu i agresivnu momčad. Prepoznao sam ideje i strategiju koju su čelni ljudi Hajduka pred mene postavili i vjerujem da ćemo zajedno napraviti dobar posao”, rekao je.

Burić je igračku karijeru započeo u Splitu, odakle je prešao u Waldhof iz Mannheima. Igrao je i za Freibzurg prije no što je karijeru završio kao član Borussije iz Mönchengladbacha. Navodi se da je najveću konkurenciju imao u Austrijancu Peteru Paculti.

Novi strateg Hajduka nema samostalnog trenerskog iskustva. Do sada je asistirao na klupi Freiburga, Bayera i Werdera.