Hrvatska je gostovala u Mađarskoj, a osim rezultata utakmicu je obilježilo i ovih nekoliko zanimljivosti

Vatreni su na gostovanju u Budimpešti odigrali 1:1

Navijači
FOTO: PIXSELL

U drugoj pripremnoj utakmici ovoga mini ciklusa, Mađarska i Hrvatska remizirali su u Budimpešti 1:1. Strijelac vodećeg pogotka Hrvatske bio je Mario Mandžukić u 30. minuti, dok je za Mađarsku u 79. minuti zabio Dzsudzsák Balázs. Utakmicu je oblježilo sljedećih nekoliko stvari.

1. Formacija

Suočivši se sa činjenicom da se teško može uigravati 3-5-2- taktiku, izbornik se vratio na 4-5-1 formaciju. Nije da je imao izbora. Imao je tek jednog napadača, Mandžukića, tako da uigravanje 3-5-2 nije bilo moguće. Vrsaljko je počeo na desnom beku, a na drugoj strani je bio Domagoj Vida. Schildenfeld i Ćorluka su bili središnji stoperi. U sredini veznog reda bili su Modrić, Kovačić i antolić, dok su na strani bili perišić i Brozović.

Hrvatska: Kalinić – Vrsaljko, Ćorluka, Schildenfeld, Vida – Modrić, Antolić, Perišić, Kovačić, Brozović – Mandžukić.

2. Golovi

Nakon početnih ispitivanja snaga, Hrvatska je povela u 30. minuti susreta. Ivan Perišić ubacio je s lijeve strane, a na pravom se mjestu na drugoj stativi našao Mario Mandžukić za veselja naših navijača na Groupama Areni, na kojoj se natiskalo 20 000 gledatelja, od toga 1500 hrvatskih navijača.

26.03.2016., Budimpesta, stadion Groupama Arena - Prijateljska nogometna utakmica, Madjarska - Hrvatska. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
26.03.2016., Budimpesta, stadion Groupama Arena – Prijateljska nogometna utakmica, Madjarska – Hrvatska.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
PIXSELL

Hrvatska je u prvom dijelu imala nekoliko šansi, ali niti jedna nije bila posebno opasna po golmana Mađarske u prvom poluvremenu Dibusza.

Mario Mandžukić
Mario Mandžukić PIXSELL

Mađarska je drugi dio utakmice otvorila sjajnim udarcem nemetha sa 17 metara. Ovaj vezni igrač Werdera Bremena okušao je svoj udarac s nekih 17 metara. Njegovu loptu boksao je Kalinić.

Vatreni su najviše pokušavali po toj lijevoj strani gdje je ordinirao Perišić. Njegova brza ubacivanja po boku i centaršut bili su potencijalna opasnost za Mađare. Jer je u kaznenom prostoru vrebao Mandžukić.

https://www.youtube.com/watch?v=rfs4fW-JIqY

Hrvatska je u drugom dijelu igrala jako pasivno, vezni red je izgledao bezidejno, nemaštovito ali Mađari nisu nikako mogli zabiti gol.

Posljednjih 25 minuta susreta donijelo je dosadan nogomet, igralo se uglavnom na sredini travnjaka. Vatreni su htjeli sačuvati rezultat, pa su se bili malo povukli. Mandžo je bio anjistureniji naš igrač u tim periodima susreta.

u 79. minuti Mađari su demonstrirali kako izvode slobodne udarce, pa je tako Balazs Dzsudzsak s 20-ak metara matirao Lovru Kalinića. Bio je to fenomenalno izveden slobodnjak nakon kojeh je vratar Hajduka ostao nemoćan.

3. Srna

U 76. minuti u igru je ušao Dario Srna, koji očito nije teže ozljeđen u susretu s IZraelom.. Zamijenio je Matea Kovačića koji nije baš dosta toga pokazao u ovom dvoboju. Ali, Srna je i to već nakon svega minutu igre. Srna je dobio šansu izvesti slobodni udarac s nekih 16 i pol metara od gola. Srna se namjesti, tukao, ali njegov udarac prošao je tik uz lijevu vratnicu.

Darijo Srna
Darijo Srna PIXSELL

4. Čačić i dalje neporažen

Bila je ovo peta utakmica Ante Čačića na klupi reprezentacije, a može se pohvaliti da još uvijek nije poražen. Ubilježio je četiri pobjede i jedan remi. Čačić je tako postao jedini hrvatski izbornik koji je u prve četiri utakmice na klupi ‘vatrenih’ upisao četiri pobjede, te treći nakon Mirka Jozića i Slavena Bilića koji je u prvih pet susreta ostvario četiri pobjede i remi.

Ante Čačić
Ante Čačić PIXSELL