Hrvatski izbornik kaže da smo ostvarili veliki uspjeh i da Srbiji treba čestitati

'Raspali smo se u obrani koja je dosad bila temelj svega'

17.07.2013., Zagreb - Otvoreno plivaliste Mladosti uz Savu, prijateljska vaterpolska ukamica Hrvatska - Rumunjska. Ivica Tucek. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Ovo je veliki rezultat i veliki uspjeh, finale Svjetskog prvenstva, rekao je za HRT izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacija Ivica Tucak nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva u Kazanju od Srbije 4:11 (2:2, 0:3, 2:2, 0:4).

Barakudama je to peta uzastopna medalja sa svjetskih prvenstava, a prva srebrna. Uz zlato 2007., ima i tri bronce zaredom (2009., 2011., 2013.).

“Izgubili smo od ekipe koja je u ovom trenutku bolja od nas, to nema dileme. Valja im čestitati na fair, sportskoj igri, no ostaje žal, pogotovo jer smo otvorili utakmicu kao iz bajke, točno ono što smo htjeli. Raspali smo se u obrani koja je dosad bila temelj svega. Prelako smo puštali golove. Na 7:4 na kraju treće četvrtine bio je naš zadnji pokušaj. Imali smo igrača više za 7:5, nismo iskoristili i tu smo se definitivno raspali” objašnjava Tucak za HRT.

Ispunili cilj

Hrvatska je samim plasmanom u finale SP-a osigurala izravan plasman na Olimpijske igre u Rio 2016.

“Naš cilj je ispunjen, osigurali smo Olimpijske igre. Međutim, htjeli smo osvojiti zlato. Početak utakmice je izvrsno počeo, ali jednostavno Srbi su bili prejaki, koncentriraniji od nas. Nema što, stisnuli smo im ruku”, rekao je reprezentativac Antonio Petković.