Tucak prije finala sa Srbijom kaže da se danas igra utakmica za koju živi svaki sportaš

Repriza je to finala Svjetske lige odigranog potkraj lipnja u Bergamu

09.07.2014., Zagreb - Trening hrvatske vaterpolo reprezentacije na bazenu Mladost. Ivica Tucak.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska i Srbija danas igraju finale Svjetskog vaterpoloskog prvenstva u ruskom Kazanj. Utakmica je na rasporedu u 21 sat, a za HRT ju je najavio izbornik Ivica Tucak
“Danas je ta utakmica koja se ne igra svaki dan i za koju svaki sportaš živi. Primarni cilj bio je izvaditi vizu za Rio, plasirati se na Olimpijske igre. Međutim, naš konačni cilj, ono što smo se dogovorili kada smo počeli ljetos pripreme za Svjetsko prvenstvo, je da idemo u Kazanj po zlato. Znamo i svjesni smo da igramo protiv fantastične reprezentacija koja je jaka na svim poljima. Ali isto tako smo svjesni da igramo odlični vaterpolo i da možemo biti suparnik koji se nada da može osvojiti zlatnu medalju”, rekao je Tucak.

Repriza Bergama

Repriza je to finala Svjetske lige odigranog potkraj lipnja u Bergamu. Tada je slavila Srbija 9:6.

“Bit će sigurno teško. Morat ćemo pripaziti da ne ponovimo pogreške koje smo napravili u Bergamu. Moramo zatvoriti njihov ubitačni šut s desne strane, ne smijemo dopustiti gol s dva metra iz igre, s igračem manje moramo otupiti njihov desni trokut napada, gol sa stative ne smijemo primiti… Što se tiče pozicijskog napada, pokušat ćemo ih poremetiti s ulaskom drugog centra. Moramo biti strpljivi, ali ne spori. Imamo sjajne šutere i moramo to iskoristiti, poručio je Tucak.