Hrvatskim košarkašima prilično je teško pao poraz od Grčke u završnici utakmice

Hrvatskoj slijedi dan odmora, a onda utakmica s Makedoncima

Dario Šarić
FOTO: PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je u zagrebačkoj Areni od Grčke u drugoj utakmici Europskog prvenstva. Imali su izabranici Velimira Perasovića vodstvo tijekom cijele utakmice da bi zahvaljujući odličnoj igri Vassilisa Spanoulisa Grčka u samoj završnici stigla do pobjede.

“Nisam čovjek koji teško trpi poraze, ali ovo mi baš nije dobro palo. Zadnjih pet minuta ostali smo bez benzina, potrošili svu energiju, zapravo, ostali smo bez ideje na kraju. Nema očajavanja jer kada mozemo igrati sa Grcima, moze sa svima. Nije lako igrati bez dva igrača praktički iz prve petorke, Bogdanovića i Tomasa. To nam se na kraju osvetilo. Grci su nas na kraju dobili na dvije glupe grčke fore, dva nepostojeća faula na ime Spanoulis”, izjavioje Roko Ukić, javlje net.hr.

“Ovaj meč ostavit će posljedice, moramo se oporaviti i onda ‘muški’ kapitalizirati kvalitetu”, dodao je Ukić. Dario Šarić bio je svjestan da je Hrvatska imala Grke “u šakama”.

Šarić razočaran

“Ovo je najgore, veliko emocionalno pražnjenje osjećam nakon poraza. Imali smo 11, trebali smo tu prelomiti utakmicu, nismo uspjeli. Igrali smo dosta dobro, ali na kraju se podvlači crta i računa pobjeda”, kazao je Šarić koji je bio jako ljut na sebe zbog promašenih slobodnih bacanja.

“Ma, ta sam bacanja šutirao kao pi…! Na kraju se ukazao Spanoulis, onda su se i drugi razigrali uz njega. Kad ne iskoristiš nešto što ti se pruža, onda izgubiš utakmicu, to je košarka. Jako mi je žao, treba dobiti ekipu koja je slične kvalitete vašoj da bi bili ‘unutra’, da bi bili ‘u prvenstvu’. Neka pitanja će nam se i dalje vrtjeti po glavi”, dodao je Šarić.
Ante Tomić osvrnuo se na odigranu završnicu, u kojoj je dva šuta uzeo najmlađi, Mario Hezonja. “Trebali smo igrati pametnije zadnjih pet minuta. Grci su igrali kako treba, mi nismo. Dogodio nam se veliki pad koncentracije, dopustili smo lagane poene”, kazao je Tomić, javlja net.hr.