Hrvoje Sep pobijedio je Kolumbijca i plasirao se u 2. kolo Svjetskog prvenstva

U 2. kolu u petak Sep će boksati protiv Australca Aarona Spagnola

FOTO: PIXSELL

Hrvatski boksač Hrvoje Sep plasirao se u 2. kolo Svjetskog prvenstva u Dohi u poluteškoj kategoriji, on je u dvoboju 1. kola jednoglasnom odlukom sudaca svladao Kolumbijca Juana Carrilla Palacija.

Sep je bio aktivniji boksač tijekom čitave borbe protiv Palacija, a bodovni suci su to i honorirali, dvojica su dali prednost našem predstavniku u sve tri runde, a jedan u prve dvije, dok je treću dodijelio Kolumbijcu.

Sep je čuvao snagu

“Imao sam dobar plan i taktički sam dobro ušao u meč. Kontrolirao sam dvoboj, nisam primao udarce, a pogađao sam suparnika u serijama. Nisam išao punim gasom, jer ovaj turnir dugo traje i treba čuvati snagu. U sljedećem kolu čeka me Australac, pristup će biti isti, bitna je samo pobjeda”, rekao je 29-godišnji boksač zagrebačkog BK Leonardo.

Glavni trener hrvatske reprezentacije Leonard Pijetraj očekivao je ovakav rasplet uvodne Sepove borbe, ali smatra da je bilo prostora i za uvjerljiviju pobjedu.

“Sep je dobro boksao. Mislim da je bilo šanse i za prekid, no pobjeda nije bila upitna. Važno je od prve runde nametnuti svoj ritam i dominaciju. Ipak, u sljedećim mečevima treba jurišati punom snagom”, rekao je Pijetraj kojem su uz ring pomagali Dalibor Čibarić i Hasan Yousef.

Svoga je suparnika u osmini finala saznao i europski prvak u superteškoj kategoriji Filip Hrgović. Boksat će protiv Bugarina Petra Belberova, brončanog s nedavnog Europskog prvenstva u Samokovu, koji je u 1. kolu bodovno bio bolji od Paula Nigela iz Trinidada i Tobaga.

Oba hrvatska reprezentativca u ring će ući u petak, a za osvajanje najmanje brončane medalje trebaju im barem po još dvije pobjede.

Hrgović boksa u petak

U 2. kolu u petak Sep će boksati protiv Australca Aarona Spagnola.

U petak će po prvi put u ring u Dohi i aktualni europski prvak u superteškoj kategoriji Filip Hrgović, koji je kao drugi nositelj bio slobodna u 1. kolu. Hrgovićev suparnik u 2. kolu bit će Bugarin Peter Belberov.