Huligani napali Niku Kovača i vodstvo HNS-a, uhićeno 12 osoba

Huligani su navodno imali obilježja Hajduka

15.11.2014., Zagreb – Odlazak hrvatske nogometne reprezentacije iz zracne luke Zagreb u Milano na kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo protiv Italije. Izbornik Niko Kovac. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: Luka Stanzl/Pixsell

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza doživjela je incident na putu za Split gdje u utorak s predstavnicima Hajduka i Grada treba razgovarati o organizaciji susreta Italija – Hrvatska, objavljeno je na službenoj stranici HNS-a.

– Na odmorištu Zir desetak huligana s obilježjima HNK Hajduk prvo je verbalno, a potom i fizički napala delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza – priopćio je HNS.

Policija privela 12 osoba

Glasnogovornica PU ličko-senjske potvrdila je za Telegram da je privedeno 12 osoba odgovornih za napad. Oni su zaustvljeni dok su se kombijem vozili kroz Gračac. Također, dodala je i da se u delegaciji nalazilo sedam osoba, a nitko od njih nije zatražio liječničku pomoć.

– Policija je dobila dojavu o fizičkom napadu na sedam osoba oko 17 sati. Kad je stigla na mjesto događaja napadači su već otišli. Nešto kasnije, kod Gračaca je policija zaustavila kombi s 12 osoba koje su privedene zbog povezanosti s incidentom – poručili su iz PU ličko-senjske.

Manja materijalna šteta

Kako stoji u priopćenju HNS-a, incident je okončan bez ozbiljnih posljedica uz manju štetu na službenom automobilu Saveza ‘zahvaljujući reakciji predstavnika HNS-a’.

U delegaciji HNS-a bili su izvršni predsjednik Damir Vrbanović, izbornik Niko Kovač, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, team managerica Iva Olivari, match manager Alan Balen, ticketing manager Nikša Martinac i glasnogovornik Tomislav Pacak.

Na mjesto incidenta pozvana je policija koja je izvršila očevid uz suradnju predstavnika Saveza. “Hrvatski nogometni savez ponovno osuđuje svaki oblik navijačkog nasilja te će se nastaviti boriti protiv huliganizma svim sredstvima koje ima na raspolaganju. Što se dogodilo opisao je nešto kasnije sam Vrbanović, a možete pročitati OVDJE.

Poruka HNS-a

Usprkos ovakvom neugodnom incidentu, svjesni smo kako ovi huligani ne predstavljaju Hajduk, navijačku skupinu Torcidu ili grad Split i nećemo dopustiti da takvi huligani utječu na namjeru rukovodstva Saveza da reprezentacija boravi u Splitu za predstojeću utakmicu protiv Italije.

Građani Splita i Dalmacije zaslužuju utakmice reprezentacije, kao što svi ljubitelji nogometa u Hrvatskoj zaslužuju živjeti u državi bez huliganizma”, poručili su iz HNS-a.