Iker Casillas nikada nije izgubio utakmicu protiv svog bivšeg trenera Mourinha

'Mene ne veseli pobjeda protiv Mourinha, već samo to što smo pobijedili'

FOTO: Screenshot

Večer za pamćenje imao je u utorak golman Porta i španjolske nogometne reprezentacije Iker Casillas nakon što je ostvario rekord po broju nastupa u Ligi prvaka pri čemu je njegova momčad svladala Chelsea 2-1.

Casillas je 152 puta nastupio u utakmicama prestižnog klupskog nogometnog natjecanja u Europi, od čega dvaput za momčad Porta i 150 puta u dresu madridskog Reala. Ondje mu je trener jedno vrijeme bio i Jose Mourinho čija je, pak, trenerska karijera uspon doživjela upravo u trenucima vođenja Portove momčadi.

Četiri pobjede i remi

Dvojac je zajedno radio od 2010. do 2013. godine, a mediji su madridske dane Mourinha često prozivali nakon što je legendu kluba Casillasa gurnuo na klupu momčadi. Zamjerao je Mourinho svom vrataru prijateljevanje sa igračima Barcelonine momčadi, a španjolski golman gledao je širu sliku i bio zabrinut hoće li klupsko rivalstvo naštetiti odnosima igrača koji zajedno nastupaju u dresu reprezentacije. U očima Mourinha time je postao izdajnik.

I zato Casillas ima pravo uživati u sportskim osvetama nekadašnjem treneru protiv kojega je nastupio ukupno pet puta uz omjer od četiri pobjede i jedne podjele bodova. Premda on to tako ne naglašava:

“Mene ne veseli pobjeda protiv Mourinha, već samo to što smo pobijedili. Pozdravio sam ga, džentlmenski je stisnuti nekome ruku. Prošlo je mnogo vremena i kada se vidimo pozdravimo se. Nije dobro živjeti u prošlosti, ja to ne radim.”