Džeko i društvo opet ostali bez Eura, Irska je pobijedila BiH u Dublinu 2-0

Oba pogotka postigao je Jonathan Walters iz Stoke Cityja

Ireland's striker Jonathan Walters (C) celebrates after scoring his team's first goal from a penalty during a UEFA Euro 2016 Group D qualifying second leg play-off football match between Ireland and Bosnia Herzegovina at the Aviva stadium in Dublin on November 16, 2015.  AFP PHOTO / PAUL FAITH
FOTO: AFP

Reprezentacija Irske 22. je sudionik nogometnog Eura koji će se održati u Francuskoj od 10. lipnja do 10. srpnja 2016. godine.

U uzvratnom susretu dodatnih kvalifikacija Irska je u Dublinu svladala Bosnu i Hercegovinu s 2-0 (1-0), što joj je uz remi 1-1 otprije tri dana iz Zenice bilo dovoljno za prolazak na Euro. Strijelac oba pogotka bio je Jonathan Walters (24-11m, 70).

Nesretno Zukanovićevo igranje rukom

Irska je u vodstvo stigla sredinom prvog poluvremena nakon što je Zukanović neoprezno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Walters je bio siguran s bijele točke. Napadač Stoke Cityja potvrdio je pobjedu sredinom nastavka kada je iskoristio vrlo lošu reakciju Vranješa u svom kaznenom prostoru koji nije uspio očistiti ubacivanje Bradyja, pa je Walters snažnim udarcem iskosa pogodio za 2-0.

Za Irsku će ovo biti treći nastup na EURU, a drugi uzastopni nakon nastupa u Poljskoj i Ukrajini 2012. Prvi put su nastupili na završnici 1988. godine u Njemačkoj. BiH će, pak, još morati pričekati na svoj prvi nastup na EURU nakon što je lani igrala na svom prvom Svjetskom prvenstvu.