Ivano Balić dao je intervju nakon zadnje utakmice i rekao da definitivno neće biti trener

Balić je rekao da bi kao trener vrlo brzo izgubio živce

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Najbolji hrvatski, a lako moguće i svjetski, rukometaš u povijesti Ivano Balić ovog je vikenda odigrao zadnju utakmicu u profesionalnoj karijeri. Nakon nje, dao je intervju u kojem je analizirao svoje igračke dane i jasno poručio da se ne namjerava baviti trenerskim poslom.

U razgovoru za Večernji list Balić je poručio da ne želi biti trener: ” Nisam ja za trenera. Izgubio bih živce već u petoj minuti”, rekao je hrvatski rukometaš.

Balić, koji će ubrzo preuzeti poziciju koordinatora za muški rukomet u Hrvatskom rukometnom savezu, rekao je da je tužan što je s reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio “samo” brončanu medalju: “Nije tajna da sam se želio oprostiti od Londona sa zlatnom medaljom. Zato sam bio malo tužan što sam oko vrata dobio brončanu medalju. Mislim da je Hrvatska trebala osvojiti malo više zlatnih medalja dok sam igrao”, poručio je.

Također, zapamćen je njegov sukob nakon jednog prekršaja s francuskim rukometašem Nikolom Karabatićem na prvenstvu u Hrvatskoj: “Ne bih ni reagirao da je bio normalan prekršaj kakvih u rukometu ima bezbroj. Ali, Nikola je išao laktom u lice, puknuo mi je film. Ne možete igrati tako podmuklo, to ne volim, to mrzim”, otkrio je.

Baš je susret protiv Francuske Hrvatska izgubila u finalu Svjetskog prvenstva u Zagrebu, a Balić je rekao da mu je to najteže palo: “Uh, kako sam bio ljutit nakon proglašenja”, izjavio je.