Ivica Olić kaže da ne razmišlja o mirovini jer je i dalje gladan golova i pobjeda

"Želim dokazati da godine nisu prepreka", poručio je uskoro 36-godišnjak

Hamburg's midfielder Ivica Olic and Augsburg's South Korean defender Jeong-Ho Hong vie for the ball during the German Telkom Cup 2015 final football match FC Augsburg and Hamburger SV in Moenchengladbach, western Germany on July 12, 2015. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

Početkom naredne sezone u njemačkom nogometnom prvenstvu Ivica Olić napunit će 36 godina. I dok mnogi nogometaši u toj dobi uživaju u mirovini, hrvatski nogometni reprezentativac odlučan je dokazati da se i u tim godinama može nositi s najvećim zahtjevima.

Baš o tome razgovarao je HSV-ov napadač za njemački Bild te pred početak svoje 18. sezone upitan što se sve promijenilo od početka njegova karijere rekao:

Bundesliga zahtjeva trku

“Sve ovisi o trenerima. Neki inzistiraju na više trke, drugi na radu s loptom. Korištenje tehnologije pritom je za trenere nešto poput Playstationa. Meni je takav prvi susret bio pod Louisom van Gaalom u Bayernu. Na leđima smo imali GPS-čip, a kamera je sve pratila. Za trenere je to odlična stvar, ne i za igrače koji bi se malo sakrivali jer sve se moglo otkriti i nije bilo mjesta za varke.”

Uz konstataciju da Olić nikada nije varao, napadač hrvatske nogometne reprezentacije upitan je ide li i dalje na odmore sa fitnes-trenerom i objasnio specifičnost njemačkog prvenstva.

“Prije sam to radio, danas to više nije potrebno. Bundesliga je natjecanja koje zahtjeva mnogo trke i u kojem mogu nastupati samo oni najspremniji, poput Robbena ili De Bruynea koji naprave po 30 ili 40 sprinteva po utakmici. To je ono što čini razliku.”

Godine nisu prepreka

“Uvijek sam poštivao svoj tijelo i zbog toga sam imao manje problema od ostalih. Ne želim si postavljati ciljeve tipa do kada ću igrati već ići od sezone do sezone. Ove želim biti na najvišoj razini. I dalje sam gladan pobjeda i golova i s 35 godina želim biti još bolji. Želim dokazati da godine nisu prepreka”, odgovorio je Olić na upit do kada ima namjere biti profesionalni nogometaš.

“Budem li se osjećao dobro, mogu zamisliti daljnji nastavak karijere. Imam mogućnost prelaska u jednu ligu u kojoj mi se nudi dvogodišnji ugovor. Želim ipak jednu mirnu godinu sa HSV-om, a pod ‘mirnu’ mislim da ostvarivanje plasmana iznad desetog mjesta ljestvice”, zaključio je Olić koji s HSV-om ima ugovor još za sljedeću sezonu.

Trebao bi u njoj igrati na mjestu drugog napadača, a ne na krilnim pozicijama na kojima je znao biti korišten. Kaže da je o tome razgovarao sa trenerom Brunom Labaddiom koji je svjestan da se neumorni hrvatski nogometaš mora nalaziti u suparničkom šesnaestercu.