Izbornik Niko Kovač kaže da je Hrvatska stigla po pobjedu, a kapetan Luka Modrić u nju i vjeruje

'Vjerujem u naš uspjeh, makar ćemo se morati dobro oznojiti', siguran je Kovač

12.10.2014., SD Gradski vrt, Osijek - Izbornik Niko Kovac i Luka Modric na konferenciji za novinare hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice za EP s Azerbajdzanom. 
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

“Ne bih se složio da je Azerbajdžan meč-lopta jer sutra ne možemo ništa završiti. Moramo odigrati dobro kako bismo u naredne tri utakmice imali tu meč-loptu”, najavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač utakmicu koju će njegovi nogometaši odigrati u četvrtak protiv domaćina u sklopu 7. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo sljedeće godine.

Reprezentaciju Azerbajdžana vodi Robert Prosinečki. Sasvim je jasno da bivši nogometaš hrvatske reprezentacije i nekadašnji član njenog stručnog stožera zna mnogo o sljedećem suparniku. Svjestan je toga i Kovač koji u ovom susretu neće moći računati na Darija Srnu (kartoni). Zamijenit će kapetana reprezentacije na desnome boku Šime Vrsaljko.

Nitko nas neće darivati

“Azerbajdžan se promijenio, ima neke nove igrače, a Prosinečki im je usadio novi duh te stil i sustav igre, i kompaktnije se brani. Traži od njih posjed lopte bez obzira na protivnika i mislim da će to biti slučaj i protiv nas. S publikom iza sebe bit će i jako samopouzdan. No, vjerujem da ćemo se predstaviti u dosadašnjim izdanjima jer su svi prošli pripreme, zdravi su, a rujan je Hrvatskoj uvijek bio dobar i vjerujem u naš uspjeh, makar ćemo se morati dobro oznojiti. Nitko nam neće ništa pokloniti, pa tako ni Azerbajdžan. Prosinečki i ja smo zajedno igrali, ali više ne igramo, i ne bih volio ovaj susret gledati kao dvoboj nas dvojice. Idemo po tri boda. Vrijeme bi moglo biti malo teže za igru, travnjak nije savršen što bi moglo pogodovati domaćinu, ali nećemo tražiti alibije. Znamo po što smo došli”, poručio je Kovač, a slično razmišlja i Luka Modrić.

Veznjak Real Madrida u ovu će utakmicu reprezentaciju povesti s kapetanskom vrpcom oko ruke.

Ponosni kapetan

“Ponosan sam i sretan što ću po prvi puta biti kapetan reprezentacije. To mi je velika čast i odgovornost i vjerujem da će moj kapetanski debi završiti pozitivno, da ću na pravi način predstavljati Hrvatsku”, izjavio je i okrenuo se utakmici:

“Sigurno da dosta toga ovisi o nama, ali moramo reći da je Azerbajdžan drukčija momčad nego što je bio u Osijeku. Imaju novog trenera, zadnje dvije utakmice su odigrali na dobroj razini, uključujući i osvajanje boda protiv Norvežana. To pokazuje da su napredovali i da će utakmica biti puno teža. Budemo li pravi, a znamo koliko bi nam ta pobjeda značila, vjerujem da ćemo da je i ostvariti.”