Izbornik reprezentacije s kojom otvaramo Euro Fatih Terim hvali Hrvatsku i progovara o skupini

Terim je ovim pripremnim mini ciklusom spoznao snagu Hrvatske

Turkey's head coach Fatih Terim looks on during the friendly football match between Luxembourg and Turkey at the Josy Barthel Stadium, on March 31, 2015 in Luxembourg. AFP PHOTO / JOHN THYS / AFP / JOHN THYS
FOTO: AFP

Izbornik Turske Fatih Terim nije propustio gostovanje Hrvatske u Mađarskoj. Turski izbornik želi poremetiti planove u ‘skupini smrti’, kako je on to opisao ali se i sam uvjerio kako to neće biti niti malo lagano.

Terim je ovim pripremnim mini ciklusom uoči Eura i sam spoznao snagu Hrvatske na travnjaku, odnosno, stekao je okvirniji dojam oko svega. I situacije koja se dogodila.

Premalo igrača za rotaciju

Ante Čačić pozvao je premalo igrača, a u međuvremenu petorica su otpala.

Navijači
Navijači
PIXSELL

Prehlada zavladala kockastim taborom

Za Budimpeštu nisu išli Nikola Kalinić i Milan Badelj zbog prehlade i temperature, a viroza je zahvatila i Danijela Subašića, koji nije ulazio protiv Mađarske.

Umjesto njega, Čačić je testirao vratara Hajduka Lovru Kalinića. Nastali su i problemi s uvježbavanjem formacije. Čačić je htio uvježbavati 3-5-2, ali je ostao na jednom napadaču Mariju Mandžukiću i morao mijenjati na 4-2-3-1 formaciju. Nije da je imao izbora.

Vezni red je klasa

No, uz sve te probleme i komplikacije za Vatrene, Terim je primjetio širinu s kojom Hrvatska raspolaže, ali i u kojim segmentima je trenutno tanka.

Luka Modrić
Luka Modrić PIXSELL

“Hrvatska je jaka momčad. U veznom redu posjeduju igrače koji su zvijezde u Barceloni i Realu, dok su im napadači igrači Intera i Juventusa”, nahvalio je hrvatsku reprezentaciju Fatih Terim i osvrnuo se na utakmicu u kojoj je Hrvatska, realno, trebala pobjediti.

Hrvati u prvom, Mađari u drugom

“Igrali su jako dobro u prvom poluvremenu, dok su im Mađari odgovorili u drugom. Puno nam je pomogla ova utakmica, vidjeli smo sve moguće scenarije. Puno ćemo ozbiljnije shvatiti ono što smo zapisali u prvom poluvremenu. U drugom smo mogli malo odahnuti.”

Terim radi plan kako u Francuskoj ostvariti što bolji rezultat, a Euro započinje upravo sa Hrvatskom. Susret će se igrat na Parku prinčeva 12. lipnja. O samoj našoj skupini D gdje su još Španjolska i Češka izbornik Turske kaže:

“Naša skupina je ‘skupina smrti’. Igramo protiv europskog i svjetskog prvaka”, dao je do znanja.