Jedan je nesretni galeb priča dana uzbudljive završnice MotoGP-a

Ptica se našla na krivom mjestu u krivo vrijeme, pred motociklom Iannonea

TOPSHOTS
A seagull flies in front of Repsol Honda rider Marc Marquez (C) and Movitar Yamaha rider Jorge Lorenzo of Spain after smashing into Ducati rider Andrea Iannone of Italy on the opening lap of the MotoGP Australian Grand Prix at Phillip Island on October 18, 2015.  IMAGE STRICTLY RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE   AFP PHOTO/Paul Crock
FOTO: AFP

U nedjelju je Marc Marquez ostvario pobjedu u motociklističkoj MotoGP klasi u utrci koju službena internetska stranica natjecanja naziva jednom od najdramatičnijih svih vremena. Peta mu je to pobjeda u sezoni i pedeseta u klasi.

Sa sportske strane valja istaknuti i da je Valentino Rossi, vodeći u ukupnom poretku, ostvario četvrto vrijeme utrke, dok je drugi bio Jorge Lorenzo sa samo +0.249 sekundi zaostatka za pobjednikom. Smanjio je time prednost u ukupnom poretku za Talijanom, deveterostrukim svjetskim prvakom koji je u lovu na jubilarni naslov. Trenutačni poredak dvije utrke prije kraja prvenstva izgleda ovako: Rossi (296 bodova), Lorenzo (285), Marquez (222).

View this post on Instagram

Che gara???!!!! What a Race???!!!! #maniac #ai29

A post shared by Andrea Iannone (@andreaiannone) on

Treba spomenuti i da je treće mjesto utrke u Australiji osvojio Andrea Iannone koji je u drugom krugu utrku imao tu nesreću da se jedna situacija sa staze spominje više od njegova ostvarenog rezultata. Uključuje vodstvo u utrci, zavoj i jednog nesretnog galeba, a kako je sve izgledalo pogledajte ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=kQhpJUHkWO4