Lorenzu osvojio Veliku nagradu Španjolske, Rossi i dalje vodeći u najjačoj klasi

Rossi ima 14 bodova prednosti u ukupnom poretku

Yamaha Team's Spanish rider Jorge Lorenzo leads the pack in the first curve during the Moto GP race of the Aragon Grand Prix at the Motorland racetrack in Alcaniz on September 27, 2015. AFP PHOTO/ JAIME REINA
FOTO: AFP

Španjolski motociklist Jorge Lorenzo (Yamaha) pobijedio je u klasi MotoGP na Velikoj nagradi Aragona, utrci Svjetskog prvenstva koja se vozila na stazi Alcaniz u Španjolskoj.

Lorenzo je slavio ispred sunarodjaka Danija Pedrose i Talijana Valentina Rossija, vodećeg u ukupnom poretku. Rossi vodi u ovoj s 263 boda, ispred Lorenza koji ima 249, dok je treći Marquez (184), koji je danas pao.

Sljedeća utrka je za dva tjedna u japanskom Motegiju.

Zarco propustio osvojiti naslov

U klasi Moto2 pobijedio je Španjolac Esteve Tito Rabat, a Francuz Johann Zarco je propustio prvu priliku da već u Aragonu postane svjetski prvak. Zarco je utrku zavšio tek kao šesti, a četiri utrke prije kraja ima 78 bodova prednosti ispred Tita Rabata.

Portugalac Miguel Oliveira (KTM) slavio je u najslabijoj klasi Moto3. Vodeći u ukupnom poretku Britanac Danny Kent i Talijan Enea Bastianini su odustali u zadnjem krugu. Kent je ostao na prvom mjestu s 55 bodova više od Talijana, dok je treći Oliveira.