Još jednom španjolskom klubu dugovanja kroje prvoligaški status

Riječ je o Getafeu koji do 30. lipnja mora podmiriti 13 milijuna eura duga

Getafe's Uruguayan defender Emiliano Velazquez (L) vies with Atletico Madrid's French forward Antoine Griezmann during the Spanish league football match Club Atletico de Madrid vs Getafe CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid on March 21, 2015.   AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
FOTO: AFP

Nakon što je Elche zbog poreznog duga kažnjen izbacivanjem iz španjolskog nogometnog prvenstva, čini se da bi isti razlog mogao presuditi prvoligaškom statusu još jednog tamošnjeg kluba. Riječ je o Getafeu koji do 30. lipnja treba podmiriti 13 milijuna eura duga ili će slijediti Elcheov put.

Pišu to španjolski mediji dodajući da predsjednik kluba Angel Torres ubrzano radi na pronalasku mecene koji bi kupio većinski paket dionica kluba i pokrio dugovanja.

Almeria čeka rasplet

U slučaju da klub ne uspije produljiti rok do kojeg mora platiti dugovanje, mjesto u Primeri pripast će Almeriji. Spomenuti klub je krajem sezone ispao iz društva klubova koji se bore za naslov, baš kao i Eibar, kojem je status prvoligaša ostao zbog Elcheova izbacivanja iz lige.