Josip Pivarić kaže da se za Hrvatsku uvijek mora igrati na najvišoj razini, pa i u prijateljskim utakmicama

"Rusija je ozbiljna reprezentacija s dobrim igračima", tvrdi Pivarić

FOTO: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavila je pod nadzorom izbornika Ante Čačića s pripremama za prijateljsku utakmicu protiv Rusije koja se igra u utorak u Rostovu na Donu.

“Sve se odvija standardno, pripreme su kao i za svaku drugu utakmicu. Prva su dva dana bila više regeneracijskog karaktera, s obzirom da većina igrača ima velik broj utakmica u nogama. U narednim treninzima izbornik će staviti svoje zahtjeve pred nas, a na nama je da odgovorimo na njih”, izjavio je lijevi bek Dinama Josip Pivarić za internetsku stranicu HNS-a.

Hrvatska u oslabljenom sastavu

Hrvatska će u Rostovu biti znatno oslabljena – zbog ozljeda su otpali Rakitić, Ćorluka, Subašić i Antolić, a poštedu su dobili Modrić i Lovren. No, Pivarić tvrdi da će on i suigrači utakmicu shvatiti maksimalno ozbiljno.

“Apsolutno, svaka utakmica za reprezentaciju mora biti na najvišoj razini, bez obzira bila ona prijateljska ili kvalifikacijska. Može biti manji pritisak, no uvijek se ispočetka treba potvrđivati i dokazivati. Rusija je ozbiljna, kvalitetna reprezentacija s dobrim igračima”, rekao je Pivarić koji će u Rusiji peti put zaigrati u dresu reprezentacije.