Kalinić progovorio o usporedbi s Batistutom, a priznao je i da je imao ponudu Napolija

Hrvatski reprezentativac postao je hit nakon hat-tricka Interu na San Siru

FOTO: AFP

Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić priznao je u intervjuu za talijanski dnevni list La Nazione da je imao ponudu Napolija. Međutim, tu je ponudu odlučio odbiti i prihvatiti poziv Fiorentine. Ova dva kluba u nedjelju će, inače, odigrati utakmicu, a Kalinić jedva čeka dvoboj s Gonzalom Higuaninom.
“Po meni je on trenutno najbolji napadač u Italiji, a u Europi je među tri najbolja. Neće nam biti lako, ali nadam se da će Higuan imati problema u nedjelju. Divim mu se, ali želim pobijediti u u našem obračunu”, rekao je Kalinić. Nakon toga osvrnuo se na ponudu Napolija.

Usporedba s Batistutom

“Menadžer mi je rekao da su zainteresirani za mene, ali su pregovori s Fiorentinom započeli i jedva sam čekao potpisivanje ugovora. Čelnici kluba pozvali su mog menadžera, a on mi je ispričao o prilici da zaigram u Italiji, koju nisam želio ispustiti”, dodoa je hrvatski reprezentativac.

Pozornost na sebe Kalinić je skrenuo nakopn što je zabio tri gola Interu na San Siru. Poslije toga mnogi su ga počeli zvati novim Gabrielom Batistutom, legendarnim argentinskin napadačem, koji je u Fiorentini proveo devet godina (1991.-2000.).


“Riječ je o napadaču svjetske klase. Znam što je sve postigao i jako sam ponosan što me uspoređuju s njim, ali ne želim da mi to bude uteg. Nadam se da ću jendog dana postati jako dobar napadač jer vjerujem u sebe”, rekao je Kalinić te je progovorio o šansama za osvajanje nalsova.

“Svi koji me poznaju govore mi da sam realan. Znam da se možemo boriti za vrh Serie A. Također, znam i to da će doći teški trenuci. To je nogomet”, završio je.