Kalinić želi utakmicu Europskog superkupa i Rakitića za suparnika u njoj

Nismo bez šansi protiv Seville, tvrdi Kalinić čija momčad traži prvi europski naslov

Dnipro's forward from Croatia Nikola Kalinic (R) fights for the ball with Napoli's midfielder from Italy Christian Maggio during the UEFA Europa League semi final first leg football match SSC Napoli vs FK Dnipro Dnipropetrovsk on May 7, 2015 at the San Paolo Stadium in Naples.AFP PHOTO / CARLO HERMANN
FOTO: AFP

Finalna utakmica Europske lige u srijedu će u Varšavi sučeliti momčadi Dnjipra i branitelja naslova, Seville. Utakmicu je za portal Goal.com prokomentirao napadač ukrajinskog kluba i povratnik u hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Nikola Kalinić.

– Počeli smo se spremati za finale Europske lige protiv Seville još prošli tjedan, a u srijedu je utakmica. Iako smo za vikend igrali derbi utakmicu protiv Šahtara, već smo svi mislima bili u Varšavi. Sevilla sigurno nije kvalitetnija momčad od Napolija, nećemo je se preplašiti, ali nećemo ni srljati. Uostalom, mi tako uvijek igramo. Ne srljamo s napadima, nego stojimo organizirano u obrani i čekamo svoju priliku iz kontranapada.

-Nismo bez šansi, imamo dosta iskusnih igrača, kapetana ukrajinske reprezentacije i par standardnih igrača iz udarne momčadi, te nekoliko iskusnih i provjerenih internacionalaca – najavio je Kalinić pokušaj osvajanja prvog europskog trofeja u klupskoj povijesti.

Spreman pucati penal

O izgledima za nastup u toj utakmici je rekao:

– Nadam se da ću zaigrati, imamo rotaciju, jedanput igram ja, drugi put Seleznjov, rotiramo se. Hoću li pucati jedanaesterac, ako dođe do raspucavanja? Pucat ću, dosad sam uvijek pucao, zašto ne i u finalu Europske lige.

U slučaju osvajanja naslova, ukrajinske će klub sljedeću sezonu otvoriti utakmicom UEFA-ina Superkupa protiv pobjednika elitnijeg natjecanja, Lige prvaka.

– Žao mi je što su ispali Real Madrid i Luka Modrić, da su prošli gledali bismo El Clasico u finalu Lige prvaka, ali i ovako je dobro. Navijat ću za Barcelonu. Želim Ivanu Rakitiću da osvoji taj naslov pa nek’ se susretnemo u europskom Superkupu iduće sezone, ha, ha – zaključio je Kalinić.