Kek više ne brani igrače Rijeke, priznaje katastrofalan start u sezoni i spominje čistku

"Moramo vidjeti imaju li neki od ovih igrača i dalje mjesta u Rijeci", poručio je Kek

26.07.2015., Zagreb - MAXtv Prva HNL, 3. kolo, NK Zagreb - HNK Rijeka. Denis Kolinger i Lima Moises.Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

U tri uvodne utakmice u hrvatskom nogometnom prvenstvu nogometaši Rijeke nisu stigli do pobjede. Tri podjele bodova ostvarili su igrači Matjaža Keka, što slovenskog trenera momčadi s Kantride ne oduševljava.

U nedjelju su Rijeka i Zagreb u Kranjčevićevoj odigrali 3-3 što je Kek prokomentirao riječima:

“Kada na gostovanju zabijete tri gola, a primite ovakve pogotke onda nikakav komentar nije potreban . Ne znam koliko mi pogodaka moramo zabiti da pobijedimo u nekoj utakmici. Neki su pojedinci danas bili neodgovorni i igrali bez ikakvog reda, dok se kod drugih vidjela izuzetno velika želja. Dobro da smo na kraju i spasili taj jedan bod. Mi sve pokušavamo , mijenjali smo vratare pa i stopere. Ali, nama gotovo svaki šut suparnika uđe u gol. Imamo određenih problema u zadnjoj liniji, pojedinci nam igraju bez potrebne doze koncentracije. Mislimo da smo velika europska momčad , a primamo golove na ovakav način. Nedopustivo.”

Nekorektno prema navijačima

Kek ovaj puta nije branio svoju momčad tražeći alibi za još jedan nezadovoljavajuć rezultat. Nastavio je:

” Do sada sam ih branio, a sada je sve na njima. Neka pokažu obraz , razgovaraju između sebe i konačno se pokažu u pravom svjetlu. Ovo je nekorektno i prema navijačima koji nas svugdje prate u velikom broju. U teškoj smo situaciji, a iz nje možemo izaći samo korektnim odnosom prema radu. Igrači su za to ionako kvalitetno plaćeni. Mi smo katastrofalno startali u sezonu, to je sada svima jasno. Sada moramo ozbiljno analizirati neke stvari, vidjeti imaju li neki od ovih igrača i dalje mjesta u Rijeci. Previše golova primamo, lako je detektirati na koga tu mislim.”

U Zagrebu zadovoljni bodom

U utakmici u kojoj je publika vidjela šest pogodaka Rijeku je dva puta u vodstvo dovodio Bekim Balaj, a dva je puta za Zagreb izjednačavao Gabrijel Boban. Sve to dogodilo se u prvome poluvremenu, da bi u nastavku domaćini u Kranjčevićevoj poveli preko Filipa Krovinovića a bod Rijeci spasio Roman Bezjak.

Sa strane Zagreba utakmicu je prokomentirao Dražen Madunović, trener u stručnom stožeru kluba:

“S obzirom na prošlogodišnja iskustva s Rijekom mi moramo biti zadovoljni. Rijeka se pokazala kao bolja i kvalitetnija momčad , ali mi smo iskoristili svoje šanse. Velika želja naših igrača dovela nas je do situacije da pobijedimo, ali ovaj bod je realno stanje u odnosu na viđeno.”