Rijeka je slavila na Poljudu, prejaki su za Hajduk (a preslabi za Dinamo)

Sušić je zabio za Hajduk, a preokrenuli su Vešović i Gavranović

24.04.2016., stadion Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 33. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Momčad Rijeke uspjela je preokrenuti rezultat i slaviti u 69. Jadranskom derbiju protiv Hajduka na Poljudu. Domaćini su poveli golom Tina Svena Sušića (25.), ali su u nastavku zabili Marko Vešović (57.) i Mario Gavranović (79.) za treću pobjedu Riječana protiv Splićana ove sezone.

Nogometaši Hajduka ni nakon četiri godine nisu uspjeli pobijediti Rijeku, nizi od 1495 dana bez pobjede se nastavlja za momčad s Poljuda.

Rijeka i dalje na -4

Rijeka je pobjedom na Poljudu zadržala četiri boda zaostatka za vodećim Dinamom, no do kraja je ostalo još samo tri kola, teško da će lider ispustiti tu prednost. (Pre)oprezna Kekova momčad svoju je priliku ipak propustila na Rujevici, kad je u izravnom okršaju sa Dinamom, odigrala 0:0 i pritom uputila tek jedan udarac u okvir gola.

Treća pobjeda ove sezone protiv Hajduka

Rijeka je zasluženo došla do treće ovogodišnje pobjede i druge na Poljudu nad Hajdukom koji je poveo u 25. minuti nakon što je Milić iz auta pronašao Mastelića koji je poslao loptu u peterac Rijeke, a Tino Sven Sušić ušao između dva obrambena igrača gostiju i iz blizine poslao loptu ispod vratara Vargića.

Bio je to 18 prvenstveni pogodak kapetana Hajduka u njegovom stotom nastupu u bijelom dresu, 11 ove sezone u 1. HNL.

Rijeka odlučnija u drugom dijelu

U drugom poluvremenu Rijeka je krenula odlučnije ka golu Hajduka. U 55. minuti u jeku napada Rijeke vratar Grbić je obranio udarac Leškovića, ali na kratko odbijenu loptu natrčao je Vešović i iz blizine zatresao mrežu.

Riječani su potpuno zagospodarili terenom i bilo je pitanje vremena kada će povesti, a to se dogodilo u 79. minuti nakon što je rumunjski internacionalac Matei odlično uposlio Marija Gavranovića koji iz blizine šalje loptu u mrežu i donosi Riječanima nova tri boda i 20 pobjedu ovu sezone koja ih ostavlja utrci za prvo mjesto.

Dinamo vodi sa 76 bodova ispred Rijeke sa 72, a treći je Hajduk sa 58.