Kovačić tvrdi da Perišić posjeduje kvalitete potrebne za uspjeh u Interu

"Tu sam već dvije i pol godine, stiglo je vrijeme za naslov", smatra Kovačić

Saint-Etienne's French midfielder Jeremy Clement (L) vies for the ball with Inter Milan's Croatian midfielder Mateo Kovacic during the UEFA Europa League football match Inter Milan vs Saint-Etienne at the San Siro Stadium stadium in Milan on October 23, 2014. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Nakon sezone koju su završili na osmom mjestu ljestvice, nogometaši Intera predvođeni hrvatskim veznjakom Mateom Kovačićem u nadolazećoj sezoni ciljaju plasman među najbolje tri momčadi talijanskog prvenstva. Nije pritom isključena niti borba za naslov prvaka.

“Napravili smo korak prema naprijed, ali trebat će vremena i napornog rada budući da smo promijenili neke stvari u momčadi. Cilj nam mora biti plasman među tri najbolje momčadi i ulazak u Ligu prvaka, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi”, kaže Kovačić koji ne skriva da su njegove ambicije i veće:

Kovačić želi naslov

“Nadam se osvajanju naslova s Interom. Ovdje sam već dvije i pol godine. Mislim da sam dosta dugo čekao. U Robertu Manciniju imamo sjajnog trenera o čijim uspjesima govore osvojeni trofeji. U kojoj god momčadi da je bio, nešto je uvijek osvajao. Zato se i nadam da će se u Interu dugo zadržati i da će nam pomoći u osvajanju nekih naslova.”

Inter Milan’s French midfielder Geoffrey Kondogbia (R) and Bayern Munich's Danish midfielder Pierre-Emile Hojbjerg vie for the ball during a friendly football match between Bayern Munich and Inter Milan in Shanghai on July 21, 2015.  AFP PHOTO / JOHANNES EISELE

U Inter su stigla neka nova imena. Kovačić smatra da su svi redom podigli kvalitetu momčadi.

Geoffrey Kondogbia je stvarno jak igrač. Nema mi se smisla čuditi njegovoj kvaliteti, riječ je o igraču koji je francuski reprezentativac. Kad se uklopi u momčad imat ćemo od njega velike koristi. Jeison Murillo? S njime sam najmanje trenirao, ali protiv Bayerna je dokazao da mu je osobnost jaka. Njegova prisutnost u sredini obrane se itekako osjeti. Martin Montoya? Stiže iz Barcelone s kojom je u prošloj sezoni sve osvojio. Dobar je trkač i ima sjajan udarac”, opisao je hrvatski reprezentativac neke novopridošle igrače prije no što je upitan o kvalitetama potencijalnog novog suigrača.

Preporučuje Perišića

https://www.youtube.com/watch?v=iHa6mCGOdIY

Riječ je o Ivanu Perišiću koji je u posljednje vrijeme učestalo medijski seljen u Interovu momčad.

“Dobro ga poznajem. Jedan je od najtalentiranijih hrvatskih igrača. Ima sve i sigurno bi uspio u Interu”, zaključio je Kovačić.