Kruno Jurčić kaže da Dinamo nije i nikad neće biti konkurentan u Ligi prvaka

Od Modrih očekuje samo da se potroše i daju sve od sebe

06.07.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - Nogometna utakmica Superkup, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Trener Krunoslav Jurcic. Photo: /PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Bivši trener Dinama Krunoslav Jurčić ponudio je svoje viđenje nastupa Modrih u Ligi prvaka, natjecanju u kojemu je on u prošlosti vodio tu momčad. Smatra da Dinamo nikad neće biti konkurentan u najelitnijem europskom kilupskom natjecanju, ali da u prvoj utakmici, kakvu će odigrati u srijedu s Arsenalom, može nešto pokušati.

`Ne treba očekivati bodove`

“Prvo, svaka čast svima u Dinamu na ulasku u Ligu prvaka, od igrača, stručnog stožera do vodstva kluba. Veliki je to uspjeh i u tome treba uživati. No sad ću reći i nešto što se možda ljudima neće svidjeti – Dinamo nikad nije bio, nije ni sada i nikad neće biti konkurentan u LP-u. Od plavih danas treba samo očekivati da se potroše, da daju sve što mogu i to je sve što od njih treba tražiti, ne treba u Ligi prvaka očekivati nekakve bodove”, izjavio je Jurčić za Večernji list.

`Priprema za prvu utakmicu je najlakša`

Zatim je prokomentirao da hrvatski prvak barem nekakve izglede ima u prvoj utakmici u natjecanju, poput ove s Arsenalom. “Te prve utakmice u ovom natjecanju, to je jedino vrijeme kad naši klubovi mogu nešto više napraviti, vrhunske momčadi tek dižu formu, Dinamo je ima još iz kvalifikacija, ali dalje će biti sve teže. Priprema za prvu utakmicu je najlakša, ne treba motivirati igrače, publika je motivirana, stvori se dobra atmosfera. A stožer je snimio suparnika, reći će igračima neke ‘finese’ i ovo je utakmica u kojoj Dinamo može nešto pokušati”, poručio je Jurčić.