Veliki Steven Gerrard odigrao je svoju posljednju utakmicu u dresu Liverpoola na Anfieldu

Kapetan Liverpoola napušta klub nakon 17 godina

Liverpool's English midfielder Steven Gerrard walks onto the pitch with his daughters Lilly-Ella , Lourdes and Lexie at the start of the English Premier League football match between Liverpool and Crystal Palace at the Anfield stadium in Liverpool, northwest England, on May 16, 2015.
FOTO: AFP/AFP PHOTO

Nogometaši Crystal Palacea nisu imali previše obzira prema Stevenu Gerrardu koji je večeras odigrao svoj posljednji susret u dresu Liverpoola na Anfieldu.

Crystal Palace je na oproštaju legendarnog kapetana ‘redsa’ od Anfielda slavio 3-1. Gerrard na koncu ove sezone napušta Liverpool nakon 17 godina provedenih u klubu, a njegov zadnji nastup u dresu Liverpoola bit će iduće nedjelje na gostovanju kod Stoke Cityja.

Londonski klub je slavio golovima Jasona Puncheona (43), Wilfrieda Zahe (60) i Glenna Murrayja (90+1), a strijelac za Liverpool bio je Adam Lallana (26). Za domaći sastav je cijeli susret odigrao hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

Emotivan trenutak

– Bilo je vrlo emotivno. Oproštaj je nevjerojatan. Ponosan sam kad se osvrnem na posljednjih 17 godina. Nikad neću zaboraviti ovaj dan, dan kojeg sam se pribojavao jer će mi sve nedostajati. Velik je udarac činjenica da nikad više neću igrati pred ovim naivjačima – izjavio je Gerrard nakon utakmice.

– Teško je izabrati jedan trenutak, ali nikad neću zaboraviti onaj kad sam prvi put istrčao pred Kop. Prva utakmica je bila ostvarenje sna, ostalo je bilo bonus – dodao je Gerrard kji će sljedeće sezone igrati u američkom MLS-u.

https://www.youtube.com/watch?t=173&v=WgPT2rhiQbY

Više od 700 nastupa

Gerrard je karijeru u Liverpoolu započeo 1987. godine i do sada je upisao 706 nastupa. Osvojio je 10 trofeja, ali ne i naslov engleskog prvaka. Najveći uspjeh doživio je 2005. godine predvodivši Liverpool do naslova prvaka Europe protiv Milana. Od legendarnog Kopa oprostio se držeći se za ruke sa svojim kćerima Lilly-Ella (11), Lexie (9) i Lourdes (4).

https://twitter.com/SuperBalodemi/status/599700579418578945

U ranije odigranom susretu nogometaši Leicester Cityja u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić, osigurali su ostanak u Premiershipu nakon što su odigrali 0-0 na gostovanju kod Sunderlanda, dok je Hull City našeg Nikice Jelavića na rubu ispadanja nakon poraza na gostovanju kod Tottenhama 0-2. Leicester kolo prije kraja ima četiri boda više od Hulla na 18. poziciji, te osam više od Burnleya i Queens Park Rangersa koji su već ispali. Kramarić je na gostovanju kod Sunderlanda dobio priliku u zadnjih 15 minuta utakmice.

Bezizlazna situacija za Hull City

Za razliku od Leicester Cityja gdje navijači mogu početi slavlje, Hull City se našao u gotovo bezizlaznoj situaciji nakon poraza na White Hart Laneu. Spursi su slavili golovima Nacera Chadlija (54) i Dannyja Rosea (61), a Jelavić je za goste igrao do 62. minute.

Uoči zadnjeg kola Hull se nalazi na 18. mjestu koje vodi u drugu ligu s dva boda manje od Newcastle Uniteda koji je izgubio na gostovanju kod Queens Park Rangers 1-2. Niko Kranjčar nije nastupio za QPR. Hull u zadnjem kolu dočekuje Manchester United, dok će Newcastle United ugostiti West Ham.