Luis Ibanez: 'Pitao sam Orsata o penalu protiv Argentine, rekao mi je da ga nisu zvali iz VAR sobe'

Penal u polufinalnoj utakmici s Argentinom podijelio je tada struku i javnost

FOTO: RTL

Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru sada je već iza nas, a i na ovom velikom natjecanju puno je polemika bilo oko pojedinih sudačkih odluka. Među onima koja je izazvala najviše negodovanja u Hrvatskoj bio je kazneni udarac iz kojeg je Argentina povela u polufinalu, a naposljetku i pobijedila rezultatom 3-0.

Pravdu na toj utakmici dijelio je talijanski sudac Daniele Orsato. Priliku da ga pita zašto je dosudio za mnoge sporni penal imao je bivši Dinamovac Luis Ibanez, koji ga je sreo na aerodromu u Rimu.

“Samo sam mu rekao da sam ja Argentinac, da živim u Hrvatskoj već godinama i rekao sam mu da su Hrvati ljuti na njega. I on mi je rekao da je to za njega bio penal i da je on očekivao da ga iz sobe zovu, ali nisu ga zvali i zbog toga nije promijenio odluku”, kazao je Ibanez za RTL Direkt.

Otprije poznat sudac

Podsjetimo, penal je dosuđen zbog odluke da je Livaković napravio prekršaj na Alvarezu. Inače, u VAR sobi tada je sjedio Talijan Massimiliano Irrati, koji je sudio i u finalu u Moskvi kada je dosuđen penal za Francusku. Izbornik Zlatko Dalić to je ovako komentirao:

“Isti je bio? To nisam znao, kud će na nas opet. Dolazi li on na more kod nas? Bolje da ga ne upoznam, što će mi. S takvima nemam posla. Šalim se, mislio sam da govorite o glavnom sucu, kome je cilj da Hrvatska igra u finalu, jučer je bilo 50 tisuća gledatelja. Nisu Irratija stavili bezveze.”