Svi danas pričaju o penalu za Argentinu, oglasio se i legendarni Casillas

Polemike oko sinoćnjeg kaznenog udarca za Argentinu ne prestaju

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Je li talijanski sudac trebao svirati kazneni udarac iz kojeg je Lionel Messi zabio za vodstvo Argentine protiv Hrvatske, goruće je pitanje nakon sinoćnje polufinalne utakmice u Katru. Hrvatska je naposljetku poražena s rezultatom 3-0, a polemika oko dosuđenog penala se nastavila i danas. Podsjetimo, sudac Daniele Orsato pokazao je na bijelu točku nakon što je Dominik Livaković, po njemu, napravio prekršaj nad Julianom Alvarezom.

O situaciji iz 34. minute utakmice oglasio se i bivši vratar i kapetan Španjolske, Iker Casillas. On smatra da penal nije trebao biti dosuđen. Casillas je na Twitteru podijelio objavu nekadašnjeg FIFA-nog suca, Felipea Ramosa Riza, koji je napisao: “Ovo su važni podaci zbog kojih se nije trebao dosuditi jedanaesterac: vratareva desna noga je konstantno na tlu, a kontakt je neizbježan zbog inercije igre, lopte. Kontakt je neizbježan”.

“Potpuno se slažem”, napisao je Casillas uz tu objavu.

Već je komentirao Livakovića

Casillas je jučer na Twitteru objavio i anketu: “Mislite li da je trebalo suditi penal?”, pitao je Twitteraše. Odgovorilo mu je više od 88 tisuća korisnika, a njih 54 posto smatra da je trebalo suditi kazneni udarac. Inače, legendarni španjolski golman već je na Twitteru komentirao hrvatskog vratara. “Dominik Livaković, top golman”, napisao je kratko nakon što je Hrvatska nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacila Brazil u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

 

Pisali smo već kako je HRT-ov ovogodišnji komentator Mario Strahonja komentirao kako je kazneni udarac pogrešno dosuđen, dok bivši komentator Mateo Beusan, dugogodišnje HRT-ovo Oko sokolovo, misli drugačije.

“Ne znam odakle ikakve dvojbe. Ovo je 100 posto penal. Objasnite mi što Livaković radi svojom desnom nogom? Stavlja je u putanju napadača Alvareza. Bez obzira koliko jak start bio, to je penal k’o kuća. Možemo biti zahvalni da Livaković nije dobio i crveni karton”, kazao je Beusan za Index.