Mamić je najavio nedjeljni susret protiv Slaven Belupa a jedno novinarsko pitanje mu se izgleda i nije baš svidjelo

Dinamo protiv Slaven Belupa lovi svoju 11 uzastopnu pobjedu

24.08.2015.,stadion Maksimir, Zagreb - Liga prvaka, konferencija za medije GNK Dinamo uoci uzvratne utakmice sa KF Skenderbeu. Novinarima su se obratili trener GNK Dinamo, Zoran Mamic i igrac Marko Pjaca.
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski prvak Dinamo u 26. kolu HNL-a na Maksimiru dočekuje sedmoplasiranu momčad prvenstva Slaven Belupo. Susret je na rasporedu u nedjelju, a tim povodom trener Modrih Zoran Mamić odradio je subotnje ‘druženje’ sa novinarima.

Iako Slaven Belupo nije više onako dobar kao što je to bio slučaj u prošlosti, Zoran Mamić poziva na oprez.

“Igramo protiv Slavena koji je odigrao sjajno protiv Zagreba u prošlom kolu. Imaju par interesantnih igrača koji mogu svima napraviti probleme, a mi želimo nastaviti seriju pobjeda i održati ako ne i povećati prednost”, izjavio je Mamić, pišu službene klupske stranice.

Pjaca igra u sjajnoj formi

Loša vijest za Modre je i ta da ne mogu računati na usluge kapetana Domagoja Antolića i Sigalija, koji su u četvrtak u Puli protiv Istre 1961. dobili kartone.

Dobra vijest je, pak, da se u sastav vraćaju Taravel i Ćorić, a određenu minutažu će dobiti i još jedan povratnik od ozljede, čileanski reprezentativac Henriquez koji se želi vratiti svojim starim golgeterskim navikama. Uz to, jučer se iz Portugala vratio Goncalo i njegov oporavak ide jako dobro.

08.08.2015., stadion Maksimir, Zagreb - MAxtv Prva HNL, 5. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Marko Pjaca, Ivan Mocinic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Marko Pjaca PIXSELL/PIXSELL

Dinamo protiv Slaven Belupa lovi svoju 11 uzastopnu pobjedu. U Maksimirskoj 128 sretni su što je Marko Pjaca u sjajnoj formi. Pjaca je zabio dva pogotka u dvije uzastopne utakmice i ponajbolji nogometaš Modrih sad je na ukupno 6 golova u svim natjecanjima.

Mamić objasnio zamjenu Fernandesa

“Ima tek 20 godina, još puno karijere je ispred njega i sigurno da će napredovati iz dana u dan”, daje do znanja Mamić i objašnjava zamjenu Fernandesa samo par minuta prije kraja prvog dijela u srazu protiv Splita.

“Morate njega pitati kako je on to doživio, a ja sam ga izvadio jer nije bio dobar. Netko na kritiku reagira dobro, a netko loše… Vidjet ćemo, a naravno da je u interesu svih nas da shvati to na najbolji mogući način i bude bolji”.

03.10.09.2015., SRC Zapresic, Zapresic - MAXtv 1. HNL, 12. kolo, NK Inter Zapresic - GNK Dinamo. Junior Fernandes. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
U ponedjeljak izbornik Ante Čačić objavljuje popis igrača za sljedeće dvije prijateljske utakmice, a na pitanje “koliko igrača Dinama očekuje na popisu” trener Mamić je kazao:

Nahvalio Hajduk, ali…

“Nekoliko. Sada je ovo ispalo simpatično, ali budimo malo ozbiljni. Znači, imamo momčad koja dominira u prvenstvu, ima kvalitetu kakvu ima i naravno da zaslužuje igrače u reprezentaciji. Napravit ću medvjeđu uslugu bilo kojem igraču, ali reći ću da sam vidio podcjenjivačko pitanje našem kapetanu “nadaš li se pozivu?” Pričamo o kapetanu Dinama, nosiocu naše igre i sjajnom igraču… A on je samo jedan primjer”.

15.09.2015., Zagreb - Na konferenciji za medije najavljena je utakmica Lige prvaka izmedju Dinama i Arsenala. Zoran Mamic, Domagoj Antolic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Zoran Mamić i Domagoj Antolić PIXSELL

Okupljenje novinare je zanimalo i što Mamić misli o slabijim rezultatima Hajduka u nastavku sezone.

“Hajduk ima veliko ime i navijače iza sebe, ali nemaju tako širok kadar igrača, a odlaske nikada nije lako nadoknaditi i već sam rekao da je za mene Rijeka naša druga najbolja momčad”, zaključio je trener Modrih.

03.10.09.2015., SRC Zapresic, Zapresic - MAXtv 1. HNL, 12. kolo, NK Inter Zapresic - GNK Dinamo. Junior Fernandes. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
PIXSELL/PIXSELL