Mamić zadovoljan remijem protiv Osijeka (iako Dinamo niti nakon tri utakmice ne zna za pobjedu)

"Kada vrtim utakmicu u glavi ne mogu vjerovati da je završilo 1-1", dodao je Matel

19.07.2015., stadion Gradski vrt, Osijek - MAXtv Prva HNL, 2. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. 
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaši Dinama vezali su i treći uzastopni susret u kojem nisu pobijedili. Nakon otvaranja sezone protiv Hajduka, potom utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka s Folom Esch, drugo prvenstveno kolo donijelo je novi remi, ovaj puta protiv Osijeka. Sve tri utakmice završile su identičnim rezultatom 1-1.

Razlika u njima je ta što se na klupu maksimirske momčadi vratio prvi trener Zoran Mamić, zamijenivši dosadašnjeg zamjenika Damira Krznara koji je posao obnašao u vremenu Mamićeva boravka u Remetincu.

Ne mogu iz svoje kože

Ogled u Gardskom vrtu Mamić je prokomentirao riječima:

“Želio bih čestitati Osijeku na dobroj igri i zasluženom bodu. Već treću utakmicu zaredom nakon prvog udarca smo u minusu, a po ovako teškom vremenu i uz motiviranog protivnika nije se lako vratiti. Ipak, brzo smo izjednačili, stvorili pet-šest prilika i pogodio čak tri vratnice; očito smo se negdje i zamjerili sreći. Ovakve utakmice se često i gube pa je tako i Osijek na kraju imao priliku, ali je Eduardo obranio.”

“Treća utakmica zaredom bez pobjede sigurno nije dobra za klub našeg renomea, ali ne možemo iz svoje kože. Moramo raditi i dati sve od sebe da bi u sljedećim utakmicama bili bolji. Nisam nezadovoljan našom igrom protiv Osijeka. Kažem, ima puno stvari u kojima moramo biti bolji, ali svakako ima više stvari s kojima sam zadovoljan nego ne.”

Ademi vidi napredak

Slično je razmišljao nakon utakmice i kapetan momčadi Arijan Ademi:

19.07.2015., stadion Gradski vrt, Osijek - MAXtv Prva HNL, 2. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Josip Spoljaric, Arijan Ademi.  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL PIXSELL/PIXSELL

“Nije bilo lako igrati, posebno nakon što smo opet primili pogodak iz prvog udarca protivnika. Sada nam se to događa već treću utakmicu zaredom, ali stvarno smo se odmah vratili u utakmicu, imali niz prilika, ali jednostavno lopta nije htjela danas u gol. Ipak, mislim da smo odigrali dosta bolje nego prve dvije utakmice.”

“Imali dosta prilika i kada vrtim utakmicu u glavi ne mogu vjerovati da je završilo 1-1. Oni su imali dva udarca po golu, prvi koji je ušao u gol i ovaj na kraju kada je Eduardo odlično obranio, ali da smo izgubili – to bi stvarno bilo previše nakon ovakve utakmice. Dobro smo igrali, stvarali smo prilike i dominirali i tako trebamo nastaviti”, zaključio je Alexandru Matel.