Osijek-Dinamo 1-1: Dinamo nastavio lošu formu, drugi remi prvaka za drugi bod u sezoni

Osijek je poveo na početku utakmice, a Dinamo ubrzo izjednačio

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaši Dinama odigrali su 1-1 na gostovanju kod Osijeka i osvojili drugi bod u novom izdanju Prve hrvatske nogometne lige. Zagrebačka momčad tako je nastavila s poprilično lošim rezultatima na početku sezone te nakon dva odigrana kola ima samo dva osvojena boda. Osijek je, s druge strane, osvojio svoj četvrti ovosezonski bod i barem privremeno preuzeo čelnu poziciju na ljestvici.

Dinamo je 1-1 odigrao i protiv Hajduka na otvaranju sezone, kao i protiv Fole Esch u prvom dvoboju 2. pretkola Lige prvaka. U prve dvije utakmice momčad hrvatskog prvaka je vodio Damir Krznar, dok je protiv Osijeka na klupi sjedio Zoran Mamić nakon izlaska iz remetinečkog pritvora. Međutim, nije bilo veće promjene u igri i rezultatu.

Prvi su poveli domaći nogometaši zgoditkom Tomislava Radotića u 11. minuti. No, prednost Osijeka nije dugo trajala jer je Dinamo poravnao već četiri minute kasnije preko Soudanija. Do kraja susreta Dinamo je mogao i do vodećeg pogotka, a posebno vrijedi izdvojiti pokušaj Henriqueza, no Čileanac je pogodio okvir vratiju.

Večeras su na rasporedu još dvije utakmice, a sastaju se Hajduk – Split i Rijeka – Slaven Belupo, dok u ponedjeljak igraju Lokomotiva – Istra 1961.