Manchester City upravo je doveo De Bruynea, najboljeg igrača Bundeslige

Transfer kojega je engleski klub potvrdio iznosi 75 milijuna eura

Wolfsburg's Belgian midfielder Kevin De Bruyne reacts during the German first division Bundesliga football match FC Koeln v VfL Wolfsburg , on August 22, 2015 in Cologne.  The match ends 1-1.  AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. 
== RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

Belgijski nogometni reprezentativac Kevin De Bruyne (24) kompletirao je prelazak iz Wolfsburga u Manchester City. Transfer kojega je engleski klub potvrdio iznosi 75 milijuna eura.

De Bruyne, koji igra na poziciji ofenzivnog veznjaka, a može pokriti i obje krilne, potpisao je sa klubom ugovor na šest godina. Inače, peto je pojačanje momčadi u koju su prije njega stigli Raheem Sterling, Fabian Delph, Patrick Roberts i Nicolas Otamendi.

Poseban igrač

“Želim se nastaviti igrački razvijati, a za klub, igrače i navijače je najvažnije da na kraju sezone možemo biti zadovoljni i možda proslaviti pokoji naslov”, kazao je De Bruyne koji će u novom klubu imati broj 17 na dresu i čiji je dolazak menadžer momčadi Manuel Pellegrini prokomentirao riječima:

“Potreban je poseban igrač da ojača ovu momčad, a ja ne dvojim da je on upravo takav.”

A da je poseban dokazuje titula najboljeg igrača u prošloj bundesligaškoj sezoni u kojoj je postigao deset i asistirao za 20 pogodaka momčadi.